Doyurucu bakliyat salataları
BARBUNYALI ROKA SALATASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış barbunya
1 demet roka
3 dal taze soğan
1 adet domates
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
2 diş rendelenmiş sarmısak
Tuz
Hazırlanışı:
Rokayı temizleyip iri parçalar halinde doğrayın ve salata kasesine alın. Üzerine barbunya, verev doğranmış taze soğan, kabukları soyulup dilimlenmiş domates ve beyaz peynir koyun. Zeytinyağı, limon suyu, sarmısak ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip, karıştırdıktan sonra servis yapın.
Doyurucu bakliyat salataları
MERCİMEKLİ SALATA(4 Kişilik)
Malzemeler:
3-4 çorba kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
3-4 çorba kaşığı az yağlı beyaz peynir
1 demet roka
1 adet marul
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı sirke
4 dal taze soğan
1 adet domates
Yarım limonun suyu, tuz, karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ayıklanmış sebzeleri sirkeli suda 15 dakika bekletin ve iyice kurulayın. Roka, marul ve maydanozu vitamin kaybı olmaması için elinizle iri parçalar halinde koparın veya seramik bir bıçakla doğrayıp servis tabağına alın. Kıyılmış taze soğanı ekleyin. Ayrı bir kapta yeşil mercimek, küp doğranmış domates ve peyniri karıştırın. Servis tabağındaki sebzelerin üzerine yayın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin.
Doyurucu bakliyat salataları
NOHUT SALATASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı nohut
2 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Nohudu akşamdan ıslatıp, ertesi gün suyunu süzün. 3 su bardağı su ekleyip haşlayın. Ocaktan alıp, tencerenin kapağı açık olarak soğumaya bırakın. Kıyılmış biber ve maydanoz ilave edip karıştırın. Sos için zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırın. Sosu nohuda ekleyip harmanlayın. Servis tabağına alıp servis yapın.
Doyurucu bakliyat salataları
TAHİNLİ PİYAZ(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış kurufasulye
Yeteri kadar su
1 su bardağı tahin
2 diş sarmısak
1 adet limonun suyu
3-4 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
5 dal taze soğanın beyaz kısımları
Üzerine:
Maydanoz, limon, pulbiber
Malzemeler:
Kurufasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzüp, haşlayın. Tahini derin bir kaba alıp, içine dövülmüş sarmısak, limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuz ekleyip, karıştırın. Fasulyeyi derin bir kaba alın. Üzerine kıyılmış soğan ve tahinli karışımı boşaltın. Tüm malzemeyi karıştırın. Maydanoz, limon dilimi ve pulbiberle süsledikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler