Denizin ikizleri: Tekir ve barbunya
Tekir ve barbunyanın keyfini siz de sofralarınıza taşıyabilirsiniz...
BARBUNYA MENÜER(3 Kişilik)
Malzemeler:
1 kg barbunya
1 adet beyaz soğan
2 diş sarmısak
2’şer adet domates ve sivri biber
7-8 adet mantar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz, kekik
Hazırlanışı:
Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarmısağı yerleştirin. Kabuğu soyulmuş ve iri doğranmış domates ile sivri biber, ortadan ikiye bölünmüş mantarı da ilave edin. Zeytinyağı gezdirip, tuz ve kekik serpin. Piştikten sonra üzerine soya sosu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.