Denizin ikizleri: Tekir ve barbunya

BARBUNYA MENÜER(3 Kişilik)

Malzemeler:

1 kg barbunya

1 adet beyaz soğan

2 diş sarmısak

2’şer adet domates ve sivri biber

7-8 adet mantar

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı soya sosu

Tuz, kekik

Hazırlanışı:

Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarmısağı yerleştirin. Kabuğu soyulmuş ve iri doğranmış domates ile sivri biber, ortadan ikiye bölünmüş mantarı da ilave edin. Zeytinyağı gezdirip, tuz ve kekik serpin. Piştikten sonra üzerine soya sosu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...