Deniz ürünü çeşitlemeleri...

TEREYAĞDA SARMISAKLI KARİDES(2 kişilik)

Malzemeler:

8 adet ayıklanmış jumbo karides

1 çorba kaşığı tereyağı (dilerseniz tereyağı miktarını arttırabilirsiniz)

3-4 diş sarmısak

2 çay kaşığı salça

Pulbiber, tuz

Hazırlanışı:

Öncelikle karidesleri suda haşlayın. Sarmısakları incecik kıyın ya da bütün bırakın. Tereyağında sarmısakları, suyu süzülmüş karidesleri, salçayı ve pulbiberi soteleyin. Tuzunu ilave edin. Karıştırıp, ocaktan alın. Yeşillikle servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...