Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Çilekli Mini Pastalar
6-8 Kişilik
Malzemeler
2 paket pötibör bisküvi
200 gram tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
100 gram sütlü çikolata
Krema için:
10 adet dilimlenmiş çilek
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı labne peyniri
S
üslemek için: Çilek
Çilekli Mini Pastalar Yapılışı
TOZ haline getirilmiş bisküvi, tereyağı ve cevizi iyice yoğurun. Yağlı kağıtla kaplanmış dikdörtgen bir kalıba yayıp derin dondurucuda dinlendirin. Krema için labne peyniri hariç kalan malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Labne peyniri ilave edip karıştırın. Daha sonra derin dondurucudaki tabanın üzerine yayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlının üzerine gezdirip, buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Yuvarlak kalıpla şekiller çıkarıp servis tabağına alın. Üzerlerine çilek yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Vişneli Çikolatalı Kremalı Rulo
8-10 Kişilik
Malzemeler
5 adet yumurta
(akları ve sarıları ayrılmış)
3/4 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı un
Bir tutam tuz
Krema için: 2 paket
(80’er gramlık) bitter çikolata
Bir buçuk su bardağı vişne
reçeli suyu
1 kutu (200 ml) krema
Süslemek için: Vişne reçeli
taneleri, nane
Vişneli Çikolatalı Kremalı Rulo Yapılışı
ÖNCELİKLE krema için çikolatayı benmari usulü eritin ve ocaktan alın. Vişne reçeli suyunu ilave edip karıştırın. Kremayı ekleyin ve tekrar karıştırıp, ılınması için bir kenara alın. Kek için derin bir kapta yumurta sarıları ile tozşekeri iyice çırpın. Elenmiş un ve kakaoyu ilave edip, karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta akları ile tuzu köpük haline gelene kadar çırpın. Köpüğünü gidermeden kakaolu karışımın içine katın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Kremadan 1 çay bardağı ayırıp, kalanını sıcakken kekin üzerine sürün. Temiz bir havlunun üzerine koyup rulo yapın. Üzerine ayırdığınız 1 çay bardağı kremalı karışımı gezdirin. Vişne taneleri ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Johann Strauss Turtası (Avusturya Mutfağı)
8 Kişilik
Malzemeler
3 adet yumurtanın akı
8 çorba kaşığı tozşeker
150 gram badem ezmesi
2 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı vişne likörü
2 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu
Bir buçuk kahve fincanı un
Bir buçuk kahve fincanı eritilmiş tereyağı
Üzerine: 1 su bardağı çırpılmış krema
200 gram çikolata
Johann Strauss Turtası (Avusturya Mutfağı) Yapılışı
Yumurta aklarını ve 8 çorba kaşığı tozşekeri kar gibi bir görünüm elde edinceye dek çırpın. Başka bir kapta badem ezmesi ve yumurta sarılarını yumuşak bir karışım elde edene dek karıştırın. 2 çorba kaşığı vişne likörü ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Likörlü karışıma un ve eritilmiş tereyağı ekleyip, 5 dakika daha karıştırmaya devam edin. Şekerli yumurta akını ekledikten sonra karıştırma işlemine tahta bir kaşıkla devam edin (çok fazla karıştırmayın). Hazırladığınız bu karışımı yuvarlak bir kalıba boşaltıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini keke bir bıçak batırıp, anlayabilirsiniz. Bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir). Kek piştikten sonra üzerine dökeceğiniz karışımı hazırlayın. Krema ve ufak parçalara ayrılmış çikolatayı benmari usulü eritin. Karışım hafifçe ılınıp, rengi değişene dek çırpın. Ilınmış kekin üzerine dökün. Çikolata soğuduktan sonra dilimleyip, servis yapın.
Aşçının notu: Benmari, buhar yardımıyla eritme yöntemidir. Eritilecek malzeme cam veya porselen bir kaba konur. Bu kap ise içi sıcak su dolu başka bir kabın üzerine oturtulur. Üstteki kabın içinde bulunan malzeme, sürekli karıştırılarak eritilir.
Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Çilekli Çikolatalı Pasta
8 Kişilik
Malzemeler
Kek için:
5 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
100 gram bitter çikolata
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yerfıstığı
İçi için:300 gram çilek
1 su bardağı krema
300 gram bitter çikolata
Üzeri için:
Kakao
Çilekli Çikolatalı Pasta Yapılışı
KEK için yumurta ve tozşekeri çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritip, ilave edin. Un, kabartma tozu ve yer fıstığı ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğutup ikiye kesin. Kremayı kaynatıp, çikolata ekleyin. Çikolata eriyince ocaktan alıp soğumaya
bırakın. Çikolata sosun bir kısmını birinci kat kekin üzerine gezdirin. İkiye bölünmüş çilek yerleştirip, ikinci kat keki üzerine kapatın. Üzerine kalan çikolata sosu gezdirin. Kakao serpip servis yapın.
Çikolatalı Yılbaşı Tarifleri
Çikolatalı Parfe
4 Kişilik
Malzemeler
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı krema
4 paket 80 gramlık bitter çikolata
Üzeri için: 1 su bardağı krema
3 çorba kaşığı pudraşekeri
6-7 adet çilek
8-10 adet yeşil kiraz şekerlemesi
1 paket çikolatalı krem şanti
1 su bardağı süt
Çikolatalı Parfe Yapılışı
YUMURTALARIN sarısını ve akını ayırın. Aklarını kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Sarıları ayrı bir kaba alıp üzerine tozşeker ekleyin. Daha sonra beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Üzerine kakao ve kremayı ilave edip çırpmaya devam edin. Çikolataları benmari usulü eritin ve bu karışımın üzerine ılıkken ekleyin. Kar haline gelmiş yumurta aklarını bu karışıma tahta kaşıkla ilave edin ve karıştırın. Karışımı istediğiniz boydaki cam kaselere koyup soğutun. Pudraşekeri ile kremayı iyice çırpıp tabakların üstüne dökün. Buzdolabına koyup 4 saat bekletin. Krem şantiyi sütle çırpın. Parfeleri kiraz şekerlemesi, krem şanti ve çilekle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler