Çiçekleriyle lezzetli sebze
Daha çok beyaz çiçekli olarak tanıdığımız karnabahar ile farklı lezzetler...
Daha çok beyaz çiçekli olarak tanıdığımız karnabahar ile farklı lezzetler...
SİRKELİ KARNABAHAR ÇORBASI(4 Kişilik)
1 adet küçük boy karnabahar, 1 adet havuç, 1 adet soğan, 1 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı un, 2 su bardağı soğuk su, 1 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu, 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı, tuz, karabiber, üzerine: 1 çay kaşığı yabani safran, 1 çorba kaşığı tereyağı
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan, sarmısak ve küp doğranmış havucu alıp, sıvıyağda pembeleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı un ilave edin. Kavurmaya devam edin. 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Haşlanmış karnabaharları katarak, kaynamaya bırakın. Diğer tarafta bir kaseye yoğurt ve yumurta sarısını alıp iyice çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp, azar azar yoğurda ilave edin. Karıştırıp, çorbaya katın. Sirkeyi veya limon suyunu ekleyin. Ateşten aldığınız çorbanın üzerine, tereyağında kavrulmuş yabani safranı gezdirip servis yapın.