Çengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Lezzet keşifleri için hep uzaklara gidecek değiliz ya; bu defa rotamız Boğaz’ın en keyifli noktalarından biri olan Çengelköy’dü. Ekipçe hem Çengelköy sokaklarını turladık, hem de damakta iz bırakan tatlarını sizin için test ettik…
Çengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Ünlü köftecinin 11.00-20.00 saatleri arasında çalıştığını da ekleyelim... Çengelköy’de farklı bütçelere ve damak tatlarına hitap eden başka pekçok mekan daha var. Fakat elbette hepsini buraya sığdırmak mümkün değil. O yüzden kısa bir not da onlar hakkında düşelim: TARİF DETAYÇengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Çengelköy merkezde yer alan, kurufasulyesi ve kavurması ile ünlü Aşhana, deniz ürünlerinin yanı sıra manzarasıyla da adından söz ettiren Del Mare, Villa Bosphorus, Sütiş Abdullah Ağa Yalısı, İstanbul’u en özel şekilde solumanızı sağlayan Sumahan Otel, kebapları çok sevilen tarihi Kuğu Kebap… Uzun lafın kısası Çengelköy’de yaşanacak harika anlar, tadılacak pekçok lezzet var. Siz en iyisi kendinize bir gün ayırın ve Çengelköy’ü doyasıya yaşamak için tarihi semte bir an önce uğrayın… TARİF DETAYÇengelköy lezzetlerinin peşine düştük
Odun ateşinde pişen ekmekler“Tarihi Karafırın Çengelköy Has Ekmek”, Çengelköy’ün simgelerinden birisi. Özellikle küçük simitleriyle ünlü olan, pidesine doyum olmayan fırında bir de ihtiyaç sahipleri için “askıda ekmek” uygulaması var. Yani siz kendinize ekmek alırken bir de ihtiyacı olanlar için ekmek parası ödüyorsunuz. Sizin ücretini ödediğiniz ekmek, fırının vitrinindeki tahtaya işleniyor; durumu iyi olmayanlar da gelip fırından ücretsiz olarak ekmeğini alıp gidebiliyor. Bu anlamlı uygulamanın tüm İstanbul’a yayılması dileğiyle…
TARİF DETAY