Karanfil Aromalı Şambali

Geleneksel tatlıya benzersiz dokunuş: Karanfil Aromalı Şambali, baharatın sıcaklığıyla sofralarınızı şenlendiriyor!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kapta tüm hamur malzemelerini karıştırıp akışkan bir kek hamuru elde edin. Kıvam sizi yanıltmasın, irmik bekledikçe şişeceği için ilave yapmayın.
-
2
Dikdörtgen cam bir fırın kabını biraz zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru içine döküp kaşıkla yayın. İsterseniz buzdolabında 2-3 saat, isterseniz buzlukta 40-45 dakika dinlendirin.
-
3
Bu arada şerbeti kaynatın. Ocaktan alınca şerbetin içine aroma için birkaç karanfil ve servis için birkaç dilim limon atın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
-
4
Buzdolabından veya buzluktan çıkardığınız şambaliyi dilimleyin. Dilimlerin üzerine fıstık koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzeri altın renginde kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca 5-10 dakika bekleyip üzerine soğumuş şerbeti dökün. Dilimlerin arasından tekrar bıçakla geçip buzdolabına kaldırın. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler