Karanfil Aromalı Şambali

Karanfil Aromalı Şambali

Geleneksel tatlıya benzersiz dokunuş: Karanfil Aromalı Şambali, baharatın sıcaklığıyla sofralarınızı şenlendiriyor!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Derin bir kapta tüm hamur malzemelerini karıştırıp akışkan bir kek hamuru elde edin. Kıvam sizi yanıltmasın, irmik bekledikçe şişeceği için ilave yapmayın.

  • 2

    Dikdörtgen cam bir fırın kabını biraz zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru içine döküp kaşıkla yayın. İsterseniz buzdolabında 2-3 saat, isterseniz buzlukta 40-45 dakika dinlendirin.

  • 3

    Bu arada şerbeti kaynatın. Ocaktan alınca şerbetin içine aroma için birkaç karanfil ve servis için birkaç dilim limon atın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

  • 4

    Buzdolabından veya buzluktan çıkardığınız şambaliyi dilimleyin. Dilimlerin üzerine fıstık koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzeri altın renginde kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca 5-10 dakika bekleyip üzerine soğumuş şerbeti dökün. Dilimlerin arasından tekrar bıçakla geçip buzdolabına kaldırın. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...