Çaya buyrun!
Sizin için derlediğimiz tatlı-tuzlu tariflerle keyifli saatler geçirebilirsiniz...
PASKALYA ÇÖREĞİ(6 Adet)
Malzemeler:
1 su bardağı soğuğa yakın ılık süt
1 paket (42 gramlık) yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
125 gram oda sıcaklığında margarin
125 gram oda sıcaklı¤ında tereyağı
2 adet yumurtanın akı
4-5 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Ilık sütü derin bir kaba alın ve yaş mayayı ilave edip, kabarana kadar bekleyin. Kabarınca içine sıvıyağ, margarin, tereyağı, yumurta akı, tozşeker, sirke ve tuz ilave edip, yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın ve avuçlarınızın arası nda yuvarlayıp, uzun kalın çubuklar yapın. 3 adet çubuğu yan yana koyun ve saç örgüsü şeklinde örün. Uçları nı birleştirip, paskalya çöreği şekli verin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerlefltirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
Çaya buyrun!
YILDIZ ŞEHRİYE SALATASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı yıldız şehriye
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
8 adet minik sosis
Yarım su bardağı konserve mısır
Yarım su bardağı biberli zeytin
6 dal dereotu
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Şehriyeyi tuz ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ eklediğiniz suda haşlayıp süzün. Sosisleri dilimleyip kalan sıvıyağda pişirin. Dereotunu elinizle küçük parçalara ayırın. Şehriyeyi servis tabağına alıp üzerine sosis, mısır ve ince kıyılmış zeytin ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta karıştırıp salatanın üzerine gezdirdikten sonra harmanlayın. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın.
TARİF DETAY