Çay saati
LİMONLU BİSKÜVİ(35 Adet)
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
70 gram margarin
2 adet yumurta
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:
Kabartma tozu ve unu bir kaba eleyip, ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığında beklemiş margarini, yumurtaları, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve tozşekeri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bir merdane yardımıyla hamuru bir parmak kalınlığında açın. Bir kalıp veya çay bardağı ile hamurdan yuvarlak şekiller çıkartın. Bisküvileri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Çay saati
KAĞITTA MARMELATLI KEK(20 Adet)
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Süslemek için:
1 su bardağı vişne marmeladı
Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri bir çırpma teliyle çırpın. Zeytinyağı ve yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Son olarak vanilyayı ekleyip çırpma işlemini tamamlayın. Küçük kağıt kek kalıplarına karışımdan birer kaşık koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Kekler soğuduktan sonra üzerlerine marmelat sürerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler