Çay saati
Dostlarınıza ikram edebileceğiniz nefis lezzetler...
LİMONLU BİSKÜVİ(35 Adet)
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
70 gram margarin
2 adet yumurta
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:
Kabartma tozu ve unu bir kaba eleyip, ortasını havuz şeklinde açın. Oda sıcaklığında beklemiş margarini, yumurtaları, limon kabuğu rendesini, vanilyayı ve tozşekeri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bir merdane yardımıyla hamuru bir parmak kalınlığında açın. Bir kalıp veya çay bardağı ile hamurdan yuvarlak şekiller çıkartın. Bisküvileri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Çay saati
PATATESLİ SANDAL(30Adet)
Malzemeler:
Alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
100 gram margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz
İçi için:
1 adet soğan
2 adet patates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Hazırlanışı:
Un, bir tutam tuz ve kabartma tozunu bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına yumurtanın akını, oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, süt, yoğurt ve sıvıyağı katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlenmeye bırakın. Bu arada içi için bir tencereye soğanı küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Çiğ olarak rendelenmiş patatesleri, tuz, karabiber ve pulbiberi katıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile açın. Bir su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortasına patates harcından bir tatlı kaşığı koyup, hamuru ortası açık kalacak şekilde iki ucundan kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
TARİF DETAYÇay saati
KAĞITTA MARMELATLI KEK(20 Adet)
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Süslemek için:
1 su bardağı vişne marmeladı
Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri bir çırpma teliyle çırpın. Zeytinyağı ve yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Son olarak vanilyayı ekleyip çırpma işlemini tamamlayın. Küçük kağıt kek kalıplarına karışımdan birer kaşık koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Kekler soğuduktan sonra üzerlerine marmelat sürerek servis yapın.
TARİF DETAY