Tarif Ara
Tarif Ara
#Hamburger
#Etler
#Sebzeler
#Balık
#Dünya Mutfağı
#Pastalar
#Çorbalar
#Yöresel
#Hamur İşleri
Giriş Yap
Üye ol
GİRİŞ YAP
ÜYE OL
TARİFLER
Öğünler
Malzemeler
Fonksiyonel
Mevsim & Özel Gün
Türk ve Dünya Mutfağı
Özel Beslenme
Pişirme Yöntemleri
Kahvaltı & Brunch
Akşam Yemeği & Ana Yemekler
Atıştırmalık
Salata
Garnitür
Çorba
Ekmek
İçecekler
Tatlılar
Hamur işi
Sandviç
Zeytinyağlılar
Çeşniler ve Soslar
Diğer
;
Süt ve Süt Ürünleri
Meyveler
Sebzeler
Yumurta
Kırmızı Et
Tavuk
Deniz Ürünleri
Aromalı bitkiler ve baharatlar
Şeker ve şuruplar
Bakliyatlar
Kuruyemiş
Nişasta
Un
;
3-Malzemeli
5-Malzemeli
Tek Tencere
Pratik & Hızlı
30 Dakika
Ekonomik
Al & Götür
Ekmek Üstü
Tek tabak
Kase
;
İlkbahar
Yaz
Sonbahar
Kış
Ramazan
Kurban Bayramı
Sevgililer Günü
Anneler Günü
Yılbaşı
Doğum Günü
Partiler
Maç Akşamı
;
Türk
Akdeniz
Meksika
Afrika
Amerika
Uzak Doğu
Avustralya
;
Şekersiz
Glutensiz
Vegan
Vejeteryan
Diyet
Çocuk
;
Ağır ateşte
Kızartma
Buharda
Izgara
Air Fryer
Fermente
Kavurma
Barbekü
Soteleme
Güveçte
Fırında
;
KÜLTÜR
Sofra Akademi
Gastronomi Trendleri
Gastronomi Tarihi
Tarım ve üretim
Faydalı Bilgiler
Pratik Bilgiler
WELL-BEING
Gastrosinema
Röportaj
EKİPMAN & STİL
Ekipman
Mutfak ve Dekorasyon
Sofra ve Tasarım
YEME-İÇME
Yurt içi
Yurt dışı
İstanbul
Ankara
İzmir
SOFRA TV
Youtube
Instagram
Çay demlemenin püf noktaları
Çay demlemek bir sanattır. En iyi çayı siz yapın. Misafirlerinizi şaşırtın...
1
10
Çay demlemenin püf noktaları
Çay ne denli iyiyse, sert ve kireçli suya karşı o denli hassas bir tepki gösterir.
2
10
Çay demlemenin püf noktaları
Stephan Reimertz, 'Çayın Kültür Tarihi' adlı kitabında dördüncü unsur olarak havayı da ekliyor.
3
10
Çay demlemenin püf noktaları
Çay demliğinin metal olmaması ve deterjanla yıkanmaması gerekir.
4
10
Çay demlemenin püf noktaları
Demlik; toprak, porselen ya da cam olabilir. Gümüş bir çaydanlık kullanıyorsanız bunun içinin porselen olmasına özen gösterin.
5
10
Çay demlemenin püf noktaları
Çayı sıcak ve nemli ortamlardan uzak tutun. Kavanozda saklayın ancak uzun süre bekletmeden taze iken tüketin.
6
10
Çay demlemenin püf noktaları
Çayı asla bekletilmiş suyla demlemeyin. Aksine mineraller açısından zengin bir suyla çok güzel çay demleyebilirsiniz. 10 saniye gibi kısa bir zamanda kaynayan su ile çayınızı demleyin.
7
10
Çay demlemenin püf noktaları
Kaynayıp soğumuş suyu tekrar kaynatarak çay demlemeyin.
8
10
Çay demlemenin püf noktaları
Demliği önceden ısıtın, çünkü su dökülürken demlik öyle ısı kaybeder ki, çayı çay yapan reaksiyon gerçekleşmez.
9
10
Çay demlemenin püf noktaları
Uzmanlar 100 ml su için 2 gr çay öneriyorlar.
10
10
Çay demlemenin püf noktaları
Her çayın demleme süresi farklı olmakla birlikte ülkemizde kullanılan fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika.
Sofra’da Bu Ay
Bağ Bozumu Sofrası
Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
Denemeden Geçmeyin
ORTA
Kuskuslu Somon
KOLAY
45 DAKİKA
Fırınlanmış Domatesli Kabak
ZOR
Balzamik Sirke
KOLAY
Avokadolu Salata