Çalışanlar için akşama 8 pratik tarif
Eve yoğun döndüğünüz günlerde yemek hazırlamak çok zor geliyordur. Bu pratik tarifler ile yemek yapmanız kolaylaşacak.
Sütlü Patates Tarifi (6 kişilik)
12 adet orta boy patates
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım paket krema
1 tatlı kaşığı renkli tane biber
1 adet taze sarmısak
3 dal taze biberiye
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
PATATESLERİ soyup yarım cm kalınlığında yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin. Ocağa oturtup yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütü üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarmısak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirip servis yapın.
Eve yoğun döndüğünüz günlerde yemek hazırlamak çok zor geliyordur. Bu pratik tarifler ile yemek yapmanız kolaylaşacak.
Sütlü Patates Tarifi (6 kişilik)
12 adet orta boy patates
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım paket krema
1 tatlı kaşığı renkli tane biber
1 adet taze sarmısak
3 dal taze biberiye
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
PATATESLERİ soyup yarım cm kalınlığında yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin. Ocağa oturtup yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütü üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarmısak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirip servis yapın.
Çalışanlar için akşama 8 pratik tarif
Fırında Patatesli Tavuk Kanadı Tarifi (3 kişilik)
Yarım kg tavuk kanadı
8 adet orta boy patates
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz, karabiber, pulbiber
Tavuk kanatlarını ocakta tütsüledikten sonra yıkayıp süzün. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ gezdirin. Tuz, toz kırmızıbiber, karabiber ve pulbiber serpip iyice karıştırın. Patatesleri süzerek kaptan alın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Tavuk kanatlarını kapta kalan baharatlı karışıma bulayın. Tavukları da tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuklar kızarana kadar pişirip servis yapın.
Çalışanlar için akşama 8 pratik tarif
Soya Soslu Tavuk Tarifi (4 kişilik)
2 adet tavuk göğsü
3 adet havuç
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarmısak
Yarım çay bardağı soya sosu
1 adet kesmeşeker
Tuz, karabiber
SIVIYAĞDA, jülyen biçiminde doğranmış havuçları soteleyin. Soya sosuna buladığınız kuşbaşıı tavuklarıda tavaya atın.şeker, tuz ve karabiber ekleyin. Tavukların pişmesine yakın sarmısakları ekleyip, bir-iki karıştırarak servis yapın.
Çalışanlar için akşama 8 pratik tarif
Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi (4 kişilik)
1 su bardağı irmik
2 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Su, süt, şeker, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Azar azar irmiği ilave ederek karıştırın. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyulaştığında, servis yapacağınız kabın içini su ile iyice ıslatın. Tatlıyı dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.