Çalışanlar için akşama 8 pratik tarif
Eve yoğun döndüğünüz günlerde yemek hazırlamak çok zor geliyordur. Bu pratik tarifler ile yemek yapmanız kolaylaşacak.
Sütlü Patates Tarifi (6 kişilik)
12 adet orta boy patates
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım paket krema
1 tatlı kaşığı renkli tane biber
1 adet taze sarmısak
3 dal taze biberiye
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
PATATESLERİ soyup yarım cm kalınlığında yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin. Ocağa oturtup yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütü üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarmısak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirip servis yapın.
Çalışanlar için akşama 8 pratik tarif
Baharatlı Karnabahar Kızartması Tarifi (4 kişilik)
1 adet küçük karnabahar
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Yeteri kadar çöp şiş
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
KARNABAHARI bütün olarak tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağı geniş bir kaba alıp üzerine toz kırmızıbiber, muskat ve tuz ekleyin. Soğuyan karnabaharı çiçeklerine ayırın. Daha sonra her birinden 3-4 parça olacak şekilde çöp şişlere geçirin ve toz kırmızıbiberli karışıma bulayın. Sıvıyağda kızartıp servis yapın.
Çalışanlar için akşama 8 pratik tarif
Bademli Brokoli Tarifi (4 kişilik)
Yarım kg brokoli
150 gram tatlı badem
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Limon suyu
Balzamik sirke
Nar ekşisi
Tuz
BROKOLİYİ yıkayıp çiçeklerine ayırın. 10-15 dakika buharda haşlayın ve bekletmeden buzlu suya atın. Bir dakika bekletip sudan alarak servis tabağına aktarın. Bademleri küçük bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Suyunu süzüp kabuklarını çıkarın. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Karıştırarak rengi dönene dek kavurun ve brokolinin üzerine ekleyin. Zeytinyağını küçük bir kaba alıp üzerine tuz ve tozşeker ilave edin. Arzunuza göre limon suyu, balzamik sirke ve nar ekşisi ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sosu brokolinin üzerine gezdirerek servis yapın.
Çalışanlar için akşama 8 pratik tarif
Ton Balıklı Yumurta Dolması Tarifi (6 kişilik)
6 adet yumurta
1 kutu (80 gramlık) ton balığı konservesi
1 çorba kaşığı (silme) mayonez
1 çorba kaşığı ince kıyılmış kırmızı biber
1 çorba kaşığı kapari
1 dal dereotu
Tuz,
karabiber
YUMURTALARI katı olacak şekilde haşlayın. Kabuklarını soyun ve yatay olarak tam ortadan ikiye bölün. Sarılarını çıkarıp bir kaba alın ve çatalla ezin. Üzerine yağı süzülmüş konserve ton balığı, mayonez, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kıyılmış kırmızı biber ve kapari serpip, hafifçe karıştırın. Yumurta beyazlarının alt kısımlarını, devrilmelerini önlemek için keserek düzleştirin ve servis tabağına alın. İçlerine ton balıklı harçtan doldurun. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Çalışanlar için akşama 8 pratik tarif
Baharatlı Sardalya Tarifi (4 kişilik)
1 kg sardalya
Yarım su bardağı zeytinyağı
200 gram arpacık soğan
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı kabuklu kimyon
Yarım çay bardağı kabuklu kişniş tohumu
5 adet tatlı paprika
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kıyılmış yaprak kişniş
2 adet limon
BİR kaba aldığınız zeytinyağını ısıttıktan sonra arpacık soğanları içerisine ilave edip soteleyin. Daha sonra tarçını, kabuklu kimyonu, kabuklu kişniş tohumunu, paprikaları, karabiberi, kıyılmış kişnişi ekleyip 5 dakika daha pişirin. Pişen karışımı soğumaya bırakın. Sardalyaları 2 çorba kaşığı tuzla ovduktan sonra yıkayın. Seramik bir kaba eşit mesafelerde yerleştirin. Daha önce hazırladığınız baharat karışımını üzerine dökün. Yüksek ateşteki fırında birkaç dakika pişirin. Tabağa aldığınız sardalyalara kişniş ekip, limon dilimleriyle servis edin.
Çalışanlar için akşama 8 pratik tarif
Fırında Patatesli Tavuk Kanadı Tarifi (3 kişilik)
Yarım kg tavuk kanadı
8 adet orta boy patates
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz, karabiber, pulbiber
Tavuk kanatlarını ocakta tütsüledikten sonra yıkayıp süzün. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ gezdirin. Tuz, toz kırmızıbiber, karabiber ve pulbiber serpip iyice karıştırın. Patatesleri süzerek kaptan alın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Tavuk kanatlarını kapta kalan baharatlı karışıma bulayın. Tavukları da tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuklar kızarana kadar pişirip servis yapın.
Çalışanlar için akşama 8 pratik tarif
Soya Soslu Tavuk Tarifi (4 kişilik)
2 adet tavuk göğsü
3 adet havuç
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarmısak
Yarım çay bardağı soya sosu
1 adet kesmeşeker
Tuz, karabiber
SIVIYAĞDA, jülyen biçiminde doğranmış havuçları soteleyin. Soya sosuna buladığınız kuşbaşıı tavuklarıda tavaya atın.şeker, tuz ve karabiber ekleyin. Tavukların pişmesine yakın sarmısakları ekleyip, bir-iki karıştırarak servis yapın.
Çalışanlar için akşama 8 pratik tarif
Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi (4 kişilik)
1 su bardağı irmik
2 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Su, süt, şeker, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Azar azar irmiği ilave ederek karıştırın. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyulaştığında, servis yapacağınız kabın içini su ile iyice ıslatın. Tatlıyı dökün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar