Bu pidelere bayılacaksınız!
Açık Pide Tarifi
3 su bardağı buğday unu
1 paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
İçi için: 250 gram pastırma
200 gram kıyma
Yarım kangal sucuk
50 gram tereyağı
YAŞ mayayı bir kaba alın. Üzerine ılık süt, tozşeker ve tuz ekledikten sonra karıştırarak eritin, 15 dakika bekletin. Kıymayı suyunu salıp çekene dek kavurup kenara alın. Yumurtanın ak›ını ve sarısını ayırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş maya, sıvıyağ, yumurta akı ve ılık suyu ekleyip, yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp, merdane yardımıyla açın. Ortalarına pastırma, kendi suyunda kavrulmuş kıyma ve sucuk yerleştirin. İki ucunu birleştirip kapatın. Tepsiye alıp 30 dakika mayalanmaya bırakın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Tereyağı serpiştirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin.
Aşçının notu: Dilerseniz pidenin ortasına yumurta kırarak da pişirebilirsiniz.
Açık Pide Tarifi
3 su bardağı buğday unu
1 paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
İçi için: 250 gram pastırma
200 gram kıyma
Yarım kangal sucuk
50 gram tereyağı
YAŞ mayayı bir kaba alın. Üzerine ılık süt, tozşeker ve tuz ekledikten sonra karıştırarak eritin, 15 dakika bekletin. Kıymayı suyunu salıp çekene dek kavurup kenara alın. Yumurtanın ak›ını ve sarısını ayırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş maya, sıvıyağ, yumurta akı ve ılık suyu ekleyip, yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp, merdane yardımıyla açın. Ortalarına pastırma, kendi suyunda kavrulmuş kıyma ve sucuk yerleştirin. İki ucunu birleştirip kapatın. Tepsiye alıp 30 dakika mayalanmaya bırakın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Tereyağı serpiştirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin.
Aşçının notu: Dilerseniz pidenin ortasına yumurta kırarak da pişirebilirsiniz.
Bu pidelere bayılacaksınız!
Mantarlı ve Tavuklu Pide Tarifi (4 adet)
Hamur için:
1 kg un
20 gram yaş maya, tuz
Yeteri kadar su
Mantarlı iç için:
750 gram mantar
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
Tuz, karabiber, pulbiber
Tavuklu iç için:
1 kg tavuk göğsü
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet domates
3 adet sivri biber
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
MAYAYI suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın. Her bir parçayı unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. Mantarlı iç için küp doğranmış mantarı sıvıyağda kavurun. Kabukları doğranmış ve küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ılınmaya bırakın. Tavuklu iç için, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü sıvıyağda kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, sivri biber, tuz, karabiber, pulbiber ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ılınmaya bırakın. Hamurların yarısına mantarlı yarısına tavuklu harçtan pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağı