Bu pidelere bayılacaksınız!

 Açık Pide Tarifi

 3 su bardağı buğday unu
1 paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su

İçi için: 250 gram pastırma
200 gram kıyma
Yarım kangal sucuk
50 gram tereyağı


YAŞ mayayı bir kaba alın. Üzerine ılık süt, tozşeker ve tuz ekledikten sonra karıştırarak eritin, 15 dakika bekletin. Kıymayı suyunu salıp çekene dek kavurup kenara alın. Yumurtanın ak›ını ve sarısını ayırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş maya, sıvıyağ, yumurta akı ve ılık suyu ekleyip, yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp, merdane yardımıyla açın. Ortalarına pastırma, kendi suyunda kavrulmuş kıyma ve sucuk yerleştirin. İki ucunu birleştirip kapatın. Tepsiye alıp 30 dakika mayalanmaya bırakın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Tereyağı serpiştirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin.

 Aşçının notu: Dilerseniz pidenin ortasına yumurta kırarak da pişirebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...