Bu makarna tarifleri bambaşka
Brokolili Makarna
8 Kişilik
Malzemeler
1 paket makarna
250 gram brokoli
5 adet uzun sosis
3 adet sivri biber
78 adet orta boy domates
3 çorba kaşığı kapari
10 adet siyah zeytin
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı ince kıyılmış nane
Maydanoz
Reyhan
4 diş sarmısak
Tuz
Brokolili Makarna Yapılışı
MAKARNAYI tuzlu suda haşlayıp süzün ve yapışmaması için, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Brokolileri temizleyip bir kaba alın. Üzerine kaynar su döküp 2 dakika bekletin ve soğuk suya atın. Sosisleri ve biberleri küçük küçük doğrayın. Sosisleri 1 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Pişmelerine yakın, üzerine biberleri de ekleyin ve 12 dakika birlikte pişirip ocağı kapatın. Domateslerin kabuklarını soymadan 4'e bölün. Sarmısakları incecik kıyın. Büyük bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, sarmısakları karartmadan kavurun. Üzerine domatesleri, brokolileri ve kaparileri de ilave edip, birlikte 23 dakika çevirin. Hazırladığınız bu sebzeli karışım sıcakken, makarnanın üzerine sosislerle birlikte dökün. Kalan yağı makarnanın üzerine gezdirin. Kıyılmış nane, maydanoz ve reyhanı da ekleyip servis yapın.
Bu makarna tarifleri bambaşka
Tavuklu Makarna Ograten
4 Kişilik,
Malzemeler
2 su bardağı kepekli makarna
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı kepekli un
Bir buçuk su bardağı diyet süt
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı rendelenmiş diyet kaşar peyniri
Üzerine:
50 gram haşlanmış tavuk
İnce kıyılmış maydanoz
Tavuklu Makarna Ograten Yapılışı
Tavuk suyu ve suyu bir tencereye alın. Kepekli makarnayı suda haşlayın. Süzüp bir fırın tepsisine yayın. Bu arada beşamel sos için, unu hafifçe kavurun. Rengi dönmeye başladığında sütü ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip 4-5 dakika karıştırarak pişirin. Rendelenmiş kaşarı ekleyip ocaktan alın. Karıştırıp makarnanın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, beşamel sos kızarana kadar bekletin. Fırından çıkartıp, üzerine didiklenmiş tavuk eti ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Bu makarna tarifleri bambaşka
Kepekli Makarna Salatası
2 Kişilik
Malzemeler
2/3 su bardağı kepekli makarna
2 adet orta boy kabak
Yarım demet maydanoz
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım adet limonun suyu
Kepekli Makarna Salatası Yapılışı
KÜÇÜK bir tencerede su kaynatın. Kepekli makarnaları kaynayan suya atıp, bir sefer karıştırarak haşlayın. Pişen makarnaları bir süzgece alıp, suyunu süzdürün. Bu arada kabakları da iyice yıkayıp dilimleyin ve 5 dakika haşlayın; sonrasında çıkarıp soğutun. Maydanozları ayıklayın, 2 diş sarmısağın kabuğunu soyup çok ince kıyın. Makarna, maydanoz, kabak ve sarmısakları bir kapta karıştırın. Sıvıyağ, yoğurt ve limon suyunu çırpıp sos hazırlayın. Bu sosu salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.
Bu makarna tarifleri bambaşka
Makarna Pastası
6 Kişilik
Malzemeler
7 su bardağı su
1 paket spagetti
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gram beyaz peynir
50 gram kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Makarna Pastası Yapılışı
BİR tencereye 6-7 bardak su koyup kaynatın. ‹çine ikiye bölünmüş makarnaları, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katıp 12 dakika haşlayın. Sonrasında makarnaların suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli tavaya, kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını koyup, üzerine makarnaların bir bölümünü döşeyin (veya fırın tepsisi de olabilir). Peynirleri bir kabın içine rendeleyip, ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Karışımı tavadaki makarnaların üzerine yayarak dökün. Son olarak kalan makarnaları döşeyin ve üzerini başka bir tavayla veya kapakla kapatın. Ocak üzerinde iki yüzü de kızarana dek pişirin (tavada pişirildiğinde yemeği ters-yüz etmek daha kolaydır). Fırın tepsisi kullanırsanız 180 derece fırında 20 dakika pişirip, servis yapın.
Bu makarna tarifleri bambaşka
Kıymalı Mantarlı Makarna
4 Kişilik
Malzemeler
1 paket kepekli burgu makarna
1 kase mantar
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
2 adet sivri biber
3 adet küp doğranmış domates
Maydanoz
Fesleğen
Tuz
Karabiber
Kıymalı Mantarlı Makarna Yapılışı
Bir tencereye su doldurup üzerine sıvıyağın yarısını ve tuz ekleyip kaynatın. Makarnayı kaynayan suya atıp, arada bir karıştırarak 9 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Diğer taraftan kalan sıvıyağı tencereye alın. Piyazlık doğranmış soğanı sıvıyağda 1-2 dakika çevirin. Üzerine kıymayı ekleyip kavurun. Doğranmış mantar ve sivri biber ile domates ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Haşlanmış makarnayı servis tabağına koyun. Üzerine kıymalı ve mantarlı karışımı yayın. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek, sıcak olarak servis yapın.
Bu makarna tarifleri bambaşka
Makarna Tava
4 Kişilik
Malzemeler
Yarım paket makarna
2 adet yumurta
100 gram dil peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı hindistancevizi
100 gram ince dilimlenmiş salam
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
karabiber
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Makarna Tava Yapılışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün. Bir kasede yumurtaları çırpın. İnce doğranmış dil peyniri, tereyağı, tuz, karabiber, hindistancevizi, dilimlenmiş salam ve 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynirini de yumurtaya ekleyip, çırpın. En son olarak makarnayı ilave edip iyice karıştırın. Geniş bir tavaya sıvıyağı koyun. İyice kızınca makarnayı tavaya alın. Alt yüzü börek gibi kızarana dek pişirin. Ters çevirip diğer yüzünü de iyice kızartın. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Bu makarna tarifleri bambaşka
Sebzeli Makarna Çorbası
6 Kişilik
Malzemeler
3 diş sarmısak
1 adet havuç
1 kahve fincanı mısır yağı
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı haşlanmış mısır tanesi
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
6 su bardağı su
1 adet et suyu tableti
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı fesleğen
1 su bardağı makarna
2 adet domates
Üzerine:
1 demet taze nane
Sebzeli Makarna Çorbası Yapılışı
Tencereye yağı koyun. İnce kıyılmış sarmısakları ekleyip, 2 dakika soteleyin. Ardından havucu küp doğrayarak 5 dakika daha soteleyin. Bezelye, mısır, küp doğranmış kırmızı biber, ince kıyılmış sivri biberi ilave ederek, 5 dakika daha soteleyin. Suyunu ayarlayıp, et suyu tabletini ekleyin. Tuz, karabiber ve fesleğeni ekleyip, çorbayı pişirin. Kaynayınca makarna ve rendelenmiş domatesleri ekleyip, makarnalar yumuşayana dek haşlayın (gerekirse su ilave edin). Koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Üzerine nane serpip, sıcak olarak servis yapın.
Bu makarna tarifleri bambaşka
Tavuk Kebaplı Makarna
6 Kişilik
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 paket burgu makarna
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
3 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 diş sarmısak
1 adet yumurtanın akı
2 çorba kaşığı galeta unu
Tuz
karabiber
Tavuk Kebaplı Makarna Yapılışı
MAKARNAYI tuzlu suda haşlayın. Fazla suyunu süzüp, tereyağı ile karıştırın. Üzerine kaşar peyniri serpip servis tabağına alın. Ayrı bir yerde tavuk etini robotta çekin. Kıyılmış soğan, maydanoz, sarmısak, yumurta akı, galeta unu, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Eti çöp şişlere geçirip, ızgarada önlü arkalı pişirin. Çöp şişleri makarnanın üzerine yerleştirip servis yapın.
Bu makarna tarifleri bambaşka
Üzüm Pekmezli Makarna
4 Kişilik
Malzemeler
Üzüm Pekmezi
400 gram tavuk eti
1 paket makarna
1 çay kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
5-6 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı tozşeker, tuz
Üzüm Pekmezli Makarna Yapılışı
TAVUK etini haşlayın ve süzün. Elinizle didikleyip, kenara alın. Makarnayı tuz ve az sıvıyağ eklediğiniz suda, 10-12 dakika haşlayın. Süzdükten sonra servis tabağına alın. Tavaya aldığınız tereyağında arpacık soğanı hafif rengi dönene kadar çevirin. İçine pekmez ve tozşeker karışımını ilave edin. Karamelize olana dek
kavurun. Tavuğu ilave edip, 1 dakika kadar kavurmaya devam edin. Harcı makarnanın üzerine boşaltın ve sıcak olarak servis yapın.
Bu makarna tarifleri bambaşka
Etli Sebzeli Çin Makarnası
4 Kişilik
Malzemeler
200 gram nuar et
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım kabak, 2 adet yeşil biber
1 adet havuç, 6-7 adet mantar
3-4 diş sarmısak
Birkaç tutam soya filizi
1 çorba kaşığı soya sosu
1 paket Çin makarnası
Etli Sebzeli Çin Makarnası Yapılışı
İNCE uzun doğradığınız eti az yağda soteleyin. Sarmısağı ilave edin. Daha sonra jülyen doğranmış sebzeleri ve soya filizini tavada soteleyin. Soya sosunu ilave edin. Makarnayı kaynar tuzlu suda birkaç dakika bekletip süzün. Sebzeli etli karışımı üzerine ekleyip servis yapın.
Bu makarna tarifleri bambaşka
MantarSoslu Makarna
4 kişilik
Malzemeler
1 paket makarna (burgu, fettuccine, rigatoni veya boncuk makarna)
Mantar sos için:
4 adet arpacık soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak,
400 gram mantar
1 tatlı kaşığı un,
1 su bardağı krema
1 çay kaşığı kuru kekik
1 su bardağı mascarpone peyniri (labne peyniri de kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı parmesan peyniri
Tuz,
karabiber
Üzeri için:
1 çay bardağı toz parmesan
Kıyılmış frenk soğanı veya maydanoz
MantarSoslu Makarna Yapılışı
MAKARNAYI kaynar tuzlu suda 8 dakika haşlayıp süzün ve kenara alın.Mantar sos için soyulup, doğranmış arpacık soğanları zeytinyağında soteleyin. Sarmısak ve ardından temizlenip doğranmış mantar ilave edip sotelemeye devam edin. Un serpip pembeleşene kadar kavurun. Krema, kuru kekik ve karabiber ekleyip bir taşım kaynatın. Makarna, mascarpone peyniri ve mantar sosu geniş bir tavaya alıp, ocağa oturtun ve 2-3 kez karıştırın. Ocaktan alıp, servis tabağına yerleştirin, Üzerine parmesan ve kıyılmış frenk soğanı serpip servis yapın
Bu makarna tarifleri bambaşka
Arrabbiata Soslu Makarna
4 kişilik
Malzemeler
1 paket makarna (kalem, burgu veya boncuk makarna)
Arrabbiata sos için:
1 adet soğan
4 diş sarmısak,
1 adet acı kırmızıbiber
6 çorba kaşığı + 2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke,
6 adet domates
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı kıyılmış taze fesleğen veya 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 adet kırmızı biber,
tuz,
karabiber
Üzerine:
2-3 dilim parmesan peyniri
1 adet kurutulmuş kırmızı biber
1 dal biberiye, fesleğen veya reyhan
Arrabbiata Soslu Makarna Tarifi
MAKARNAYI kaynar tuzlu suda 8 dakika haşlayıp, süzün ve kenara alın. Arrabbiata sos için doğranmış soğan, sarmısak ve acı biberi 4 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Sirke ve küp doğranmış domates ilave edip soteleyin. Tozşeker, tuz, karabiber serpip, 30 dakika pişirin. Ayrı bir yerde halka doğranmış kırmızı biberi kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Daha sonra sosa ilave edip harmanlayın. Ocağa oturtup, içine makarna ilave edin ve 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Servis tabağına alıp, üzerine parmesan peyniri ve kurutulmuş biber yerleştirin. Biberiye serpip, reyhanla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri