Bu dolmaların enfes lezzetini hiç tatmadınız
Soyalı Dolma Tarifi
4 Kişilik
Malzemeler
Birkaç adet minik kabak,
Birkaç adet minik dolmalık biber
Birkaç adet iri dolmalık biber
1/3 su bardağı soya kıyması
1 su bardağı sıcak su
1 adet soğan,
2 adet domates
Yarım çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı kuru fesleğen
4 dal maydanoz
4 adet taze soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tarçın
1 adet et suyu tableti
Tuz,
karabiber
Soyalı Dolma Yapılışı
Soya kıymasını 1 bardak sıcak suyla ıslatın. 10 dakika bekletip süzgeçten geçirin. Soğanı küçük doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Tüm iç malzemeyi (et suyu tableti hariç) karıştırın. Bu arada kabakların üzerinden kapak kesip, içlerini oyun. Biberlerin de üzerinden kapak çıkarıp, içini temizleyin. Hazırladığınız harcı sebzelere doldurun. Üzerine kapaklarını kapatın. Dolmaları tencereye yerleştirin. İçinde et suyu tableti eritilmiş 2/3 su bardağı sıcak suyu da üzerine dökün. Sebzeler iyice yumuşayana dek pişirin.
Bu dolmaların enfes lezzetini hiç tatmadınız
Bamyalı Kabak Dolma Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
6 adet tombul kabak
Yarım kg bamya
1 adet büyük boy soğan
2 adet domates
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tozşeker
6 dilim halka limon
1 çay kaşığı elma sirkesi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Bamyalı Kabak Dolma Yapılışı
KABAKLARIN içini çıkarıp haşlayın. Bamyayı temizledikten sonra elma sirkeli suda dinlendirin. Kabuğu temizlenmiş soğanı tencerenin ortasına yerleştirin. Kenarlarına suyu süzülmüş bamyayı serpiştirin. Rendelenmiş domates, limon suyu, tozşeker ve tuz ekleyin. Sebzelerin seviyesine kadar su ilave edip, pişmeye bırakın. Yemeğin üzerine elma sirkesi ve zeytinyağı gezdirip, kısık ateşte 35-40 dakika daha pişirin. Bamyayı kabakların içlerine pay edin. Üzerlerine kendi kapaklarını yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel