Birbirinden nefis kış yemekleri

Kış Pilavı  
6 Kişilik  

Malzemeler

Bir buçuk su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan l 2 adet pırasa
2 diş ince kıyılmış sarmısak
5-6 adet badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet rendelenmiş şalgam
3 adet ince kıyılmış taze soğan
200 gram ince kıyılmış ıspanak
3 adet çubuk tarçın
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet kesmeşeker
Tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu

Kış Pilavı Yapılışı

Piyazlık doğranmış soğan, ince kıyılmış pırasa, sarmısak ve bademi tereyağında kavurun. Daha sonra havuç, şalgam, taze soğan, ıspanak ve çubuk tarçını ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Kaynamış tavuk suyu, bulgur, kesmeşeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. 1-2 dakika sonra tencereyi ocaktan alın ve pilavı demlenmeye bırakın. 10-15 dakika demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...