Izgara Hellimli Avokado Salatası

Izgara Hellimli Avokado Salatası

Sağlıklı ve lezzetli bir salata arayanlar için pratik tarifiyle ızgara hellimli avokado salatası...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşte ısıtın. Hellim dilimlerinin her iki tarafına hafifçe zeytinyağı sürün. Önlü arkalı 2-3 dakika kızartın. Dışı kızarıp hafif çıtır hale geldiğinde hellimleri ocaktan alıp kenara koyun.

  • 2

    Avokadonun kabuğunu soyup ikiye bölün, çekirdeğini çıkarın ve ince dilimler halinde kesin. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Tüm yeşillikleri iyice yıkayıp kurulayın.

  • 3

    Salata sosu için tüm malzemeleri blender'e alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.

  • 4

    Büyük bir salata kasesine iri parçalar halinde doğranmış yeşillikleri alın. Üzerine avokado dilimlerini ve kiraz domatesleri ekleyin. Izgara hellim dilimlerini yerleştirin. Son olarak hazırladığınız fesleğenli sosu gezdirin. Hafifçe karıştırarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...