Ege Otlu Tortilla Kiş

Ege Otlu Tortilla Kiş

Ege otlarının tazeliğiyle buluşan tortilla tabanı, her lokmada hem pratik hem de gurme bir lezzet sunuyor: Ege Otlu Tortilla Kiş!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kuru domatesleri sıcak suda 10-15 dakika bekletin.

  • 2

    Otları kaynar suda 30 saniye bekletip soğuk suya alarak blanşe edin. Süzüp kurulayın, ince doğrayın.

  • 3

    Kuşkonmazların sert kök kısımlarını elinizle kırıp atın. Aynı kaynar suda 2 dakika bekletip soğuk suya alarak blanşe edin. Bir kısmını bütün bırakın, bir kısmını küçük halkalar şeklinde doğrayın.

  • 4

    Orta boy bir fırın kabına tortilla'ları çiçek gibi dizerek kiş tabanı yapın.

  • 5

    Derin bir kasede yumurtaları çırpın. Peynirleri ufalayarak ekleyin. Otları da koyup iyice çırpın. Tortilla'ların üzerine dökün. Kuru domatesleri, bütün ve
    doğranmış kuşkonmazları üzerine yerleştirip çörekotu serpin.

  • 6

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Taze nane ile sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...