Ege Otlu Tortilla Kiş

Ege otlarının tazeliğiyle buluşan tortilla tabanı, her lokmada hem pratik hem de gurme bir lezzet sunuyor: Ege Otlu Tortilla Kiş!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuru domatesleri sıcak suda 10-15 dakika bekletin.
-
2
Otları kaynar suda 30 saniye bekletip soğuk suya alarak blanşe edin. Süzüp kurulayın, ince doğrayın.
-
3
Kuşkonmazların sert kök kısımlarını elinizle kırıp atın. Aynı kaynar suda 2 dakika bekletip soğuk suya alarak blanşe edin. Bir kısmını bütün bırakın, bir kısmını küçük halkalar şeklinde doğrayın.
-
4
Orta boy bir fırın kabına tortilla'ları çiçek gibi dizerek kiş tabanı yapın.
-
5
Derin bir kasede yumurtaları çırpın. Peynirleri ufalayarak ekleyin. Otları da koyup iyice çırpın. Tortilla'ların üzerine dökün. Kuru domatesleri, bütün ve
doğranmış kuşkonmazları üzerine yerleştirip çörekotu serpin. -
6
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Taze nane ile sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler