Karamelize Kabaklı Kiş

Karamelize Kabaklı Kiş

Karamelize kabakların tatlı dokusuyla zenginleşen bu kiş, hem şık hem de lezzet dolu bir tuzlu tart alternatifi sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için tereyağı, un ve tuzu kırıntı haline gelene kadar çatal yardımı ile karıştın. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip stand mikserinin palet ucuyla yoğurun. Dolaba kaldırılıp soğumaya bırakın.
  • 2
    Orta boy, yuvarlak ve altı çıkabilen kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde hamuru yerleştirin. Çatal ile delikler açıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  • 3
    Beşamel sos için tereyağı ve unu kavurun. Azar azar süt ekleyin. Tuz ve muskatı katıp iyice çırpın. Ocağa oturtup karıştırarak pişirin.
  • 4
    Karamelize kabak için rendelenip suyu sıkılmış kabakları tereyağında ve harlı ateşte karamelize olana kadar pişirip soğutun. Dereotu, kapari, yumurta ve tuz ekleyin. Beşamel sosu katıp iyice harmanlayın.
  • 5
    Karışımı kiş kalıbına yayın ve üzerine isteğe bağlı ceviz yerleştirin.
  • 6
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra dereceyi düşürüp içinin de pişmesi sağlayın. Fırından alıp 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...