Karamelize Kabaklı Kiş
 
                                                Karamelize kabakların tatlı dokusuyla zenginleşen bu kiş, hem şık hem de lezzet dolu bir tuzlu tart alternatifi sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Hamur için tereyağı, un ve tuzu kırıntı haline gelene kadar çatal yardımı ile karıştın. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip stand mikserinin palet ucuyla yoğurun. Dolaba kaldırılıp soğumaya bırakın.
- 
                    2
                    Orta boy, yuvarlak ve altı çıkabilen kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde hamuru yerleştirin. Çatal ile delikler açıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- 
                    3
                    Beşamel sos için tereyağı ve unu kavurun. Azar azar süt ekleyin. Tuz ve muskatı katıp iyice çırpın. Ocağa oturtup karıştırarak pişirin.
- 
                    4
                    Karamelize kabak için rendelenip suyu sıkılmış kabakları tereyağında ve harlı ateşte karamelize olana kadar pişirip soğutun. Dereotu, kapari, yumurta ve tuz ekleyin. Beşamel sosu katıp iyice harmanlayın.
- 
                    5
                    Karışımı kiş kalıbına yayın ve üzerine isteğe bağlı ceviz yerleştirin.
- 
                    6
                    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra dereceyi düşürüp içinin de pişmesi sağlayın. Fırından alıp 10-15 dakika dinlendirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                     
                                    