HAMUR İÇİN
2 su bardağı un
125 gram soğuk tereyağı
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı buzlu su
SEBZELİ KISIM İÇİN
2 su bardağı sert yağlı beyaz peynir
1 adet enginar
2 adet közlenmiş kırmızı biber
5-6 dal semiz otu yaprağı
1 adet dilimlenmiş domates
KİŞ HARCI İÇİN
3 adet yumurta
200 ml krema
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 dal taze biberiye veya 1 tatlı kaşığı kuru biberiye
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biberHamur için soğuk tereyağını küp şeklinde kesin. Un, tuz ve tereyağını mutfak robotunda kum gibi dağılana kadar çekin. İçine 1 adet yumurtayı ekleyerek tekrar robotu çalıştırıp hamuru kontrol edin.
Hamur henüz kıvam almadıysa buzlu suyu katıp elinizle hamuru çok ısıtmadan yoğurun. Hamuru yuvarlayıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Sürenin sonunda iki adet pişirme kağıdının arasında açıp 23 cm'lik kek kalıbının içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Kabarmaması için çatalla ortasından delikler açın.
Ortasına buruşturulmuş pişirme kağıdı yerleştirip nohut, kuru fasulye, mercimek gibi baklagillerden serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
Fırından alıp, üzerindeki pişirme kağıdı ve baklagilleri alın. 5 dakika dinlendirin. Kalan 1 adet çırpılmış yumurtayı hamurun üzerine ve yanlarına sürüp tekrar 5 dakika fırına verin.
Fırından alıp, kiş hamurunun üzerine doğranmış sebzeleri ve peyniri yerleştirin. Kiş harcı için malzemelerin hepsini çırpma teli ile homojen olana kadar çırpın.
Sebzelerin üzerine dökün ve son kez fırına verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından almadan önce orta kısmını kürdanla kontrol edin.
Eğer üzeri kızardığı halde kiş hamuru pişmediyse, üzerini pişirme kağıdı ile örterek kontrollü şekilde pişirmeye devam edin. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.