Ispanaklı Kiş

Ispanaklı Kiş

Fırından yükselen mis kokusuyla iç ısıtan bir tarif! Ispanaklı kiş, hem bir kahvaltıda hem de özel bir davette sofranızın yıldızı olmaya aday.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, tuz ve küp kesilmiş soğuk tereyağını bir kaba alıp parmak uçlarıyla kırıntı kıvamına getirin.
  • 2
    Yumurta ve soğuk suyu ekleyip mutfak şefinde palet ucuyla yoğurun.
  • 3
    Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  • 4
    Hamuru kalıplara yerleştirip çatal ile delin, yeniden 20 dakika kadar soğutun.
  • 5
    İç harç için ıspanakları doğrayın, sıcak suda haşlayıp ardından buzlu suya batırın ve iyice süzün.
  • 6
    Soğanı ince doğrayın ve yağda soteleyin.
  • 7
    Ispanakları ekleyip kısa süre kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • 8
    Soğuyan karışıma doğranmış kırmızıbiber, yumurta, krema, kaşar peyniri ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • 9
    Hazırladığınız harcı kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...