Ispanaklı Kiş

Fırından yükselen mis kokusuyla iç ısıtan bir tarif! Ispanaklı kiş, hem bir kahvaltıda hem de özel bir davette sofranızın yıldızı olmaya aday.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, tuz ve küp kesilmiş soğuk tereyağını bir kaba alıp parmak uçlarıyla kırıntı kıvamına getirin.
-
2
Yumurta ve soğuk suyu ekleyip mutfak şefinde palet ucuyla yoğurun.
-
3
Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
-
4
Hamuru kalıplara yerleştirip çatal ile delin, yeniden 20 dakika kadar soğutun.
-
5
İç harç için ıspanakları doğrayın, sıcak suda haşlayıp ardından buzlu suya batırın ve iyice süzün.
-
6
Soğanı ince doğrayın ve yağda soteleyin.
-
7
Ispanakları ekleyip kısa süre kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
-
8
Soğuyan karışıma doğranmış kırmızıbiber, yumurta, krema, kaşar peyniri ve tuzu ilave edip karıştırın.
-
9
Hazırladığınız harcı kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL