Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Mantar Sote Tarifi (4 kişilik)
Yarım kg mantar
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
2 adet dolmalık biber
Tuz, kimyon, karabiber
SOĞANI jülyen şeklinde doğrayın. Kıyılmış sarmısakla birlikte tavaya alın ve zeytinyağını ilave edip, 1-2 dakika soteleyin. Jülyen doğranmış kırmızı biber ve dolmalık biberi de ilave edip, birkaç kez çevirin. Mantarın zarını soyun ve sildikten sonra dilimleyin. Biberli karışıma ekleyin ve mantar suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin. Tuz, kimyon ve karabiber ekleyip, ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Ciğer Sote Tarifi (4 kişilik)
Yarım kg tavuk ciğeri
2 adet soğan
Birkaç diş sarmısak
Kimyon,
karabiber,
pulbiber
1 adet tavuk bulyon
Zeytinyağı
Soğanları piyazlık doğrayın. Sarmısağı incecik kıyın. Zeytinyağında kavurun. Üzerine ciğeri ekleyip soteleyin. Kimyon, karabiber, pulbiber ve tavuk bulyonu ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Sakatat Sote Tarifi (4 kişilik)
300 gram ciğer,
150 gram yürek
1 adet (yaklaşık 150 gram) böbrek
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kekik
Böbreği bekletmek için:
1 kase su
1 çay kaşığı tuz
Öncelİkle 1 kase suya tuz koyup böbrekleri bu tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sonra bir süzgeçte, yürekle beraber iyice yıkayıp suyunu süzdürün. Ciğeri, suyu süzülmüş böbrek ve yüreği kuşbaşı doğrayın. Soğanı soyup küp küp doğrayın. Tavaya zeytinyağını alıp soğanı pembeleştirin. Böbrek ve yüreği ilave edip 20 dakika pişirin. Sonra küp doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biber ve ciğerleri katıp 10 dakika daha pişirin. En son tuz, karabiber ve kekiği de ilave edip karıştırın, ocağı kapatın. Tavanın kapağını örterek 5 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Milföy Tabağında Et Sote Tarifi (6 kişilik)
1 kg bonfile,
2 paket mantar
1 adet dolmalık kırmızı biber
7 diş sarmısak
Tuz,
karabiber,
kırmızı pul biber
6 çorba kaşığı soya sosu
6 çorba kaşığı beyaz şarap
1 tatlı kaşığı nişasta
100 gram tuzsuz badem
Dondurulmuş hazır milföy hamuru
Garnitür için:
Brüksellahanası
Brokoli,
havuç
Bonfileleri ince kesip, soteleyin. Üzerine dilimlenmiş mantar ve kırmızı biberi, dövülmüş sarmısakları ve baharatları ekleyip, pişirmeye devam edin. 1-2 dakika sonra soya sosunu, beyaz şarabı ve çok az suyla ezilmiş nişastayı ekleyin. Etler yumuşayana dek pişirin. Ateşin üzerinden aldıktan sonra soyulmuş ve kavrulmuş bademleri ekleyin. Milföy hamurlarını dışı yağlı kağıtla kaplanmış kaselerin dışına sarın. Kaselerin ağzı aşağıda olacak şekilde bir tepsiye dizin. 180 derece fırında pişirin. Hamurları kasenin üzerinden çıkarın. Ilındıktan sonra ters çevirip içine etli harcı doldurun. Haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın.
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Domatesli Mantarlı Tavuk Sote Tarifi (4 kişilik)
600 gram tavuk budu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
350 gram mantar
1 adet soğan
2 diş sarmısak
3 adet domates
1 adet sarı biber
4 adet sivri biber
3 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı deniz tuzu
KUŞBAŞI doğranmış tavuk budunu kızgın sıvıyağda yaklaşık yarım saat, suyunu salıp çekene dek soteleyin. Ayrı bir yerde dörde bölünmüş mantarı tereyağında suyunu salıp çekene dek soteleyin. Tavuk piştiğinde irice doğranmış soğan ve sarmısak ekleyip 4-5 dakika pişirin. Kıyılmış biberleri ilave edip karıştırın. Doğranmış domates ve mantar ekleyip pişmeye bırakın. Baharatları ilave edip, tuzunu ayarlayın. Ocaktan alıp servis yapın.
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Ispanak Beğendili Tavuk Sote Tarifi (6 kişilik)
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
Yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
50 gram mantar
1 adet havuç
1 adet patates
Yarım su bardağı bezelye
1 adet büyük boy domates
tuz
karabiber
Ispanak beğendi için:
Yarım kg ıspanak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
YEMEKLİK doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Küçük küp doğranmış tavuk ve kıyılmış mantar ekleyip, suyunu salıp çekene dek pişirin. Ayrı bir yerde doğranmış havuç, patates ve bezelyeyi birlikte haşlayın. Daha sonra fazla suyunu süzüp tavuğa ilave edin. Rendelenmiş domates ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayın. 5-10 dakika pişirip ocaktan alın. Beğendi için zeytinyağını ısıtıp un ekleyin. Unu kavurup, azar azar süt ekleyin. Karıştırarak pişirin. Haşlandıktan sonra fazla suyu sıkılmış ve doğranmış ıspanak ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp servis tabağına yerleştirin. Yanına veya üzerine tavuk sote ekleyip sıcak olarak servis yapın.
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Karışık Mantar Sote Tarifi (4 kişilik)
15 adet orta boy kestane mantarı
15 adet orta boy kültür mantarı
5 adet istiridye mantarı
6 adet shiitake mantarı
2 çorba kaşığı tereyağı
5-6 dal kekik
Tuz
Karabiber
MANTARLARI yıkayıp sularını süzdürün. Kestane mantarı ve kültür mantarlarını dörde bölün. İstiridye mantarlarını uzunlamasına doğrayın. Tereyağını geniş bir tavaya alıp üzerine doğradığınız mantarları ve bütün shiitake mantarlarını koyun. Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine taze kekik ilave ederek servis yapın
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Enginar Üzerinde Et Sote Tarifi (6 kişilik)
6 adet enginar
600 gram kuşbaşı kuzu eti
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı limon suyu
2 adet soğan
1 çorba kaşağı tepeleme tereyağı
2 adet domates
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı silme salça
1 diş sarmısak
tuz
karabiber
ENGİNARLARI bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su, limon suyu, tuz ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. 1 adet soğanı dörde bölüp üzerine ekleyin. 20-25 dakika haşlayıp sudan alın. Eti bir tavaya alıp, suyunu salıp tekrar çekene dek sote edin. Üzerine tereyağı ve 1 adet piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. 5 dakika sote ettikten sonra üzerine kabukları soyulup, küp doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biber, salça ve iri kıyılmış sarmısağı ekleyin. 15 dakika karıştırarak sote edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 30-35 dakika pişirin. Enginarları servis tabağına alın. Üzerine sote ettiğiniz eti paylaştırarak servis yapın.
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Kekikli Et Sote Tarifi (3 kişilik)
5-6 dal yabani kekik
400 gram kuşbaşı dana eti
Yeteri kadar sıcak su
2 adet küçük boy soğan
2 adet dolmalık biber
2 adet kırmızı biber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
ETİ tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek pişirin. Daha sonra üzerine bittikçe su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanı piyazlık, biberleri kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp, soğan ve biberleri sote edin. Üzerine salçayı ekleyip bir-iki dakika daha kavurun. Etin suyunu çekmesine yakın sebzeli karışımı üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Birkaç dakika pişirip, elinizle iri parçalar halinde kopardığınız kekiği ilave edin. Bir-iki çevirip ocaktan alın.
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Pideli Et Sote Tarifi (4 kişilik)
2 adet ramazan pidesi
400 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet iri boy soğan
6 adet sivri biber, 4 adet domates
3 diş kıyılmış sarmısak
1 su bardağı su
Tuz, karabiber, pulbiber
PİDEYİ iri küp şeklinde doğrayın ve fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kızartıp, çıkarın ve servis tabağına alın. Eti bir tencereye koyun ve kendi suyunu salıp çekene
kadar kısık ateşte pişirin. İçine piyazlık doğranmış soğan ilave edip, 1-2 dakika kavurun. Kıyılmış sivri biber, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, sarmısak ekleyip, tuz,karabiber ve pulbiber
katın. 2 dakika daha kavurun. Suyu katın ve tencerenin ağzı kapalı olarak, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Pidenin üzerine eti boşaltın ve sıcak servis yapın.
Aşçının notu: Dilerseniz yoğurtla birlikte servis yapabilirsiniz.
Birbirinden nefis 14 soteli tarif
Pastırmalı Tavuk Sote Tarifi (4 kişilik)
400 gram kuşbaşı tavuk eti
4 adet sivri biber
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber, köri, kırmızıbiber
10-12 adet arpacık soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Arzu edilirse maydanoz
200 gram pastırma
Tavuk etini yıkayıp, ısıtılmış geniş bir tavaya alın. Yüksek hararetli ateş üzerinde, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Sivri biberleri irice doğrayıp içine atın. Biraz daha soteleyip, arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyin. 5 dakika kavurup, gerekirse 1 çay bardağı su ilave edin. İri doğranmış pastırmaları üzerine ilave edip, 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri