Birbirinden nefis 10 balık tarifi
Rezeneli Tereyağlı Izgara Balık
4 Kişilik
Malzemeler
2 adet balık (mevsimine göre lüfer ya da palamut olabilir)
2 çorba kaşığı kavrulup öğütülmüş rezene tohumu
Kaya tuzu
200 gram tereyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı portakal suyu
Rezeneli Tereyağlı Izgara Balık Yapılışı
REZENE tohumu, kaya tuzu, tereyağı, karabiber ve portakal suyunu robotta karıştırıp, soğumaya bırakın. Daha sonra tereyağını alüminyum folyonun içine koyup, rulo biçiminde sarın. Buzdolabında dondurun. Bu arada balıkları ızgarada pişirin. Rezeneli tereyağını dilimleyip, ızgara balığın üzerinde servis yapın
Birbirinden nefis 10 balık tarifi
Maydanoz Soslu Levrek
1 Kişilik
Malzemeler
1 adet deniz levreği
1 demet maydanoz
3 diş dövülmüş sarmısak
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Maydanoz Soslu Levrek Yapılışı
MAYDANOZLARI incecik kıyıp bir kaba alın. Üzerine sarmısağı ekleyin. Limon suyu, zeytinyağı, karabiber
ve tuzu ekleyip karıştırın. Patatesi soyup yarım cm kalınlığında halkalar halinde dilimleyin. Sıvıyağı yapışmaz
yüzeyli bir tavaya alıp patatesleri arkalı önlü kızartın. Kıyılmış maydanoza bulayarak servis tabağına yerleştirin. Levreği ızgarada arkalı önlü kızartıp servis tabağına alın. Üzerine bolca maydanoz sosu dökerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri