Birbirinden nefis 10 balık tarifi
Rezeneli Tereyağlı Izgara Balık
4 Kişilik
Malzemeler
2 adet balık (mevsimine göre lüfer ya da palamut olabilir)
2 çorba kaşığı kavrulup öğütülmüş rezene tohumu
Kaya tuzu
200 gram tereyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı portakal suyu
Rezeneli Tereyağlı Izgara Balık Yapılışı
REZENE tohumu, kaya tuzu, tereyağı, karabiber ve portakal suyunu robotta karıştırıp, soğumaya bırakın. Daha sonra tereyağını alüminyum folyonun içine koyup, rulo biçiminde sarın. Buzdolabında dondurun. Bu arada balıkları ızgarada pişirin. Rezeneli tereyağını dilimleyip, ızgara balığın üzerinde servis yapın
Rezeneli Tereyağlı Izgara Balık
4 Kişilik
Malzemeler
2 adet balık (mevsimine göre lüfer ya da palamut olabilir)
2 çorba kaşığı kavrulup öğütülmüş rezene tohumu
Kaya tuzu
200 gram tereyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı portakal suyu
Rezeneli Tereyağlı Izgara Balık Yapılışı
REZENE tohumu, kaya tuzu, tereyağı, karabiber ve portakal suyunu robotta karıştırıp, soğumaya bırakın. Daha sonra tereyağını alüminyum folyonun içine koyup, rulo biçiminde sarın. Buzdolabında dondurun. Bu arada balıkları ızgarada pişirin. Rezeneli tereyağını dilimleyip, ızgara balığın üzerinde servis yapın
Birbirinden nefis 10 balık tarifi
İstavrit Izgara
5 Kişilik
Malzemeler
1 kg istavrit
Tuz, karabiber
İstavrit Izgara Yapılışı
AYIKLANMIŞ ve yıkanmış balığı süzgece alın. Suyu iyice süzüldükten sonra tuz ve karabiber ile ovun. Çöp şişlere dizdikten sonra önlü arkalı ızgara yapın. Yeşilliklerle birlikte sıcak servis edin.
TARİF DETAYBirbirinden nefis 10 balık tarifi
Karidesli Balık Köftesi
8 Kişilik
Malzemeler
400 gram karides
750 gram mezgit veya uskumru
1 demet taze soğan
2 diş sarmısak
Bir buçuk su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında
tereyağı, tuz, kimyon, karabiber
Üzerine: 100 gram haşlanmış karides
Kızartmak için: Sıvıyağ
Karidesli Balık Köftesi Yapılışı
KARİDESİ haşlayın ve süzün. Ayıkladıktan sonra incecik kıyın ve yoğurma kabına alın. Filetosu çıkarılmış mezgit veya uskumruyu keskin bir bıçakla incecik kıyın ve karidesin üzerine katın. Kıyılmış taze soğan, rendelenmiş sarmısak, galeta unu, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı, tuz, kimyon ve karabiberi ilave edin. Tüm malzemeyi fazla ezmeden yoğurun. Cevizden iri parçalar koparın ve elinizde şekillendirip, bir yüzüne haşlanmış karides yerleştirin. Diğer köfteleri de aynı şekilde hazırlayın.Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın
TARİF DETAYBirbirinden nefis 10 balık tarifi
Soya Soslu Palamut
3 Kişilik
Malzemeler
1 adet palamut
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı köri
Soya Soslu Palamut Yapılışı
AYIKLANMIŞ ve yıkanmış palamudu 5 dakika haşlayın. Kevgirle sudan çıkarın ve derisini soyup, iri parçalar halinde doğrayın. Diğer taraftan bir kapta 2 çorba kaşığı soya sosu, zeytinyağı, hardal, elma sirkesi, limon suyu, tane karabiber ve köriyi koyu bir kıvam alana kadar karıştırın. Doğranmış balığı servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis yapın.
TARİF DETAYBirbirinden nefis 10 balık tarifi
Kağıtta Tekir
4 Kişilik
Malzemeler
750 gram tekir
1 adet soğan
2’şer adet domates ve sivri biber
10 dal maydanoz
1 adet limon
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Kağıtta Tekir Yapılışı
TEKİRİ ayıklayıp kılçığını çıkarın. Fırın tepsisinin içine alüminyum folyo yayın. Üzerine halka kesilmiş soğan, sivri biber, domates ve maydanozu dizin. Balıkları yerleştirip, tuz ve karabiber serpin. Tereyağını küçük parçalar halinde koyup, dilimlenmiş limonu yerleştirin. Malzemelerin üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra folyoyu açıp sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYBirbirinden nefis 10 balık tarifi
Somon Lakerda
4 Kişilik
Malzemeler
1 kg somon, 5 su bardağı su
1 adet zeytin
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Servis için:
1 demet roka
Yarım çorba kaşığı sıvıyağ
Birer adet limon ve kırmızı soğan
20 gram somon havyarı
10 adet kapari, 4 dal dereotu
Somon Lakerda Yapılışı
DİLİMLENMİŞ somon, su ve çekirdeğini çıkardığınız zeytini büyük bir kaba alın. Zeytin suyun üzerine çı kana dek karıştırarak tuzu ilave edin. Bu şekilde 2 gün dinlendirin. Daha sonra somonu sudan çıkartıp en az 6 gün, en fazla 8 gün tuzda bekletin. Rokaları temizleyip bir kısmını ince şekilde kıyın. Daha sonra tümünü sıvıyağ ve yarım limonun suyu ile marine edin. Rokaların ince kıyılmışlarını ayırıp geriye kalan roka yapraklarını servis tabağına yerleştirin. İnce ve halka şeklinde doğradığınız kırmızı soğanı üzerine yerleştirin. Önceden hazırladığınız somon lakerdaları filetolara ayırdıktan sonra roka ve kırmızı soğanların üzerine koyun. Martini bardağına ince kıydığınız rokaları onun da üzerine somon filetolardan çıkan ve ince parçalardan oluşan tartarı yerleştirin. Daha sonra somon havyarı ilave edin. Kapari, yarım limon ve dereotu ile tabağa dekoratif bir görünüm vererek servis yapın.
TARİF DETAYBirbirinden nefis 10 balık tarifi
Maydanoz Soslu Levrek
1 Kişilik
Malzemeler
1 adet deniz levreği
1 demet maydanoz
3 diş dövülmüş sarmısak
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Maydanoz Soslu Levrek Yapılışı
MAYDANOZLARI incecik kıyıp bir kaba alın. Üzerine sarmısağı ekleyin. Limon suyu, zeytinyağı, karabiber
ve tuzu ekleyip karıştırın. Patatesi soyup yarım cm kalınlığında halkalar halinde dilimleyin. Sıvıyağı yapışmaz
yüzeyli bir tavaya alıp patatesleri arkalı önlü kızartın. Kıyılmış maydanoza bulayarak servis tabağına yerleştirin. Levreği ızgarada arkalı önlü kızartıp servis tabağına alın. Üzerine bolca maydanoz sosu dökerek servis yapın.