Birbirinden lezzetli mantı tarifleri
Pırasalı Mantı Tarifi.
Hamuru için: Bir buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
İçi için: 500 gram pırasa
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı su
Bir tutam pulbiber
Tuz
Kıymalı sos için:
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
3 diş sarmısak
Yarım kg kıyma
2 çorba kaşığı salça
Bir buçuk su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Yarım tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı çekilmiş kakule
Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarmısak
Kuru nane, tuz, karabiber.
Unu geriş bir kaba alarak üzerine yumurtayı kırın. Tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp beklemeye
Pırasalı Mantı Tarifi.
Hamuru için: Bir buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
İçi için: 500 gram pırasa
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı su
Bir tutam pulbiber
Tuz
Kıymalı sos için:
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
3 diş sarmısak
Yarım kg kıyma
2 çorba kaşığı salça
Bir buçuk su bardağı ılık su
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Yarım tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı çekilmiş kakule
Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarmısak
Kuru nane, tuz, karabiber.
Unu geriş bir kaba alarak üzerine yumurtayı kırın. Tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp beklemeye
Birbirinden lezzetli mantı tarifleri
Kayseri Mantısı Tarifi.
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un,
2 çay bardağı su
1 adet soğan,
250 gram kıyma
Sosu için:
3 adet biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı etsuyu,
pulbiber,
reyhan
Üzerine:
Sarmısaklı yoğurt
sumak.
Öncelikle yumurta, tuz, un ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp sert bir hamur elde edin. 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan iri bezeler koparıp açın. Açtığınız yufkaları önce geniş şeritler halinde boylamasına kesin. Daha sonra enlemesine 1 cm aralıklarla kesin. İncecik kıyılmış soğan ve kıymayı karıştırın. Küçük kare hamurların ortasına kıymalı harcı koyun. Köşelerini bohça gibi içe doğru kapatın. Haşlayıp süzün. Üzerine 1 çay bardağı soğuk su dökün. Sosu için küçük doğranmış 2-3 adet biber ve 2 adet domatesi önce zeytinyağında soteleyin. Daha sonra tereyağını ekleyin. Salça, et suyu, pulbiberi, reyhanı ekleyin. Sosu tenceredeki mantıya dökün. Üzerine sarmısaklı yoğurt koyup, sumakla servis yapın..
TARİF DETAY