Birbirinden farklı pilav tarifi
Kabune Pilavı Tarifi.
2 su bardağı pirinç
Yarım kg kemiksiz kuzu eti
3 adet soğan, tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar et suyu .
PİRİNCİ tuzlu suda 15 dakika bekletin ve süzün. İyice yıkadıktan sonra bir kenara alın. Eti kısık ateşte, kendi suyunu salıp çekene dek kavurun. Ilındıktan sonra elinizle tel tel ayırın. Soğanı halka şeklinde doğrayın. Tuz ile karabiberle ovup, yıkayın. Geniş bir tencereye sırasıyla soğan, pirinç ve eti üst üste yerleştirin. Tuz ve karabiber serpip, porselen bir tabağı üzerine kapatın. Tabağın hizasına kadar kaynamış et suyu ve tereyağını ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip, çıkarın ve sıcak servis yapın..
Birbirinden farklı pilav tarifi
Bezelyeli Esmer Pirinç Pilavı Tarifi.
2 su bardağı esmer pirinç
Yeteri kadar su
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
10 adet mantar
300 gram sultani bezelye
1 su bardağı iç bezelye
2 dal dereotu
Tuz.
PİRİNCİ yıkayıp süzün. Sultani bezelye ve iç bezelyeyi ayrı kaplarda haşlayın. Mantarları temizleyip doğrayın ve sıvıyağda kavurun. Üzerine sultani bezelye ve iç bezelyeyi ilave edin. Bir-iki dakika kavurup ocaktan alın. Tereyağını eritip, pirinci birkaç dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Pirinç yarı yarıya yumuşayınca bezelyeli harcı üzerine ekleyin. Suyu azalmışsa, su ekleyerek pirinç tamamen yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, tencerenin üzerine kağıt havlu koyun ve kapağını kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra dereotu ile süsleyerek servis yapın..
Birbirinden farklı pilav tarifi
Patlıcanlı Pilav Tarifi.
2 adet patlıcan
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2’şer adet patlıcan ve soğan
1 avuç dolmalık fıstık, kuşüzümü
1 adet domates
1.5 su bardağı jasmin pirinci
2.5 su bardağı su
2 diş sarmısak
Dolma baharı
Tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ.
Patlıcanları alacalı soyup, minik minik doğrayın. Sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Küçük doğranmış soğan, dolmalık fıstık ve kuşüzümünü yağda kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyin. Sotelenince pirinci katıp, iki buçuk su bardağı suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Suyunu çekince dolma baharını ekleyip, pilavın üzerine kağıt havlu kapatın. Pilavı demlendirdikten sonra, kızartılmış patlıcanı ekleyip, karıştırın. Sıcak olarak servis yapın..
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler