Birbirinden farklı pilav tarifi
Kabune Pilavı Tarifi.
2 su bardağı pirinç
Yarım kg kemiksiz kuzu eti
3 adet soğan, tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar et suyu .
PİRİNCİ tuzlu suda 15 dakika bekletin ve süzün. İyice yıkadıktan sonra bir kenara alın. Eti kısık ateşte, kendi suyunu salıp çekene dek kavurun. Ilındıktan sonra elinizle tel tel ayırın. Soğanı halka şeklinde doğrayın. Tuz ile karabiberle ovup, yıkayın. Geniş bir tencereye sırasıyla soğan, pirinç ve eti üst üste yerleştirin. Tuz ve karabiber serpip, porselen bir tabağı üzerine kapatın. Tabağın hizasına kadar kaynamış et suyu ve tereyağını ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip, çıkarın ve sıcak servis yapın..
Birbirinden farklı pilav tarifi
Yufka Tabakta Pilav Tarifi.
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su, tuz
Servis için:
1 adet yufka
Yağda kızarmış spagetti makarna .
TEREYAĞINI ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin. Daha sonra suyu ve tuzu katıp, tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Servis için, yufkadan bir kase büyüklüğünde parça koparıp, yağlanmış yuvarlak ve derin fırın kabına yerleştirin. Kenarlarını koparıp, düzeltin. Üzerine de altı yağlanmış başka bir fırın kabı yerleştirin (bu şekilde 4 adet kase oluşturun). Kapları sıkıştırıp, iki kase arasındaki yufka, fırında "kıtır" olana kadar pişirin. Çıkartıp soğuttuğunuz yufka kaplarının içine pilav koyun. Yağda kızarttığınız spagetti'leri de pilava saplayarak servis yapın..
Birbirinden farklı pilav tarifi
Kayısılı Ve Fıstıklı Sadabad Pilavı Tarifi.
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
15 adet kuru kayısı
1 kahve fincanı kuşüzümü
2 çorba kaşığı iri kıyılmış ceviz içi
Tuz, karabiber
Yeteri kadar sıcak su .
Süslemek için: Kuru kayısı, dolmalık
fıstık, kuşüzümü, dereotu, fesleğen.
PİRİNCİ ılık suda yarım saat bekletin. Sıvıyağ ve tereyağını bir tencereye alıp, dolmalık fıstıkları rengi dönene dek kavurun. Üzerine süzdüğünüz pirinci ekleyin. Pirinç beyazlaşana kadar kavurup, doğranmış kayısı, kuşüzümü, ceviz, tuz ve karabiber ekleyin. Bir-iki çevirip, üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su katın. Kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu koyun. 10 dakika demlendirdikten sonra kuru kayısı, kuşüzümü, dolmalık fıstık, dereotu ve fesleğenle süsleyerek servis yapın..
Birbirinden farklı pilav tarifi
İstanbul Pilavı Tarifi.
1 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğsü
2 kahve fincanı tuzsuz tatlı badem
1 kahve fincanı tuzsuz antepfıstığı
1 tatlı kaşığı safran
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su, tuz.
1BADEM ve antepfıstığını ayrı kaplara alıp ocağa oturtun. Biriki dakika kaynatıp süzün ve kabuklarını soyun. Tavuk etini tuzlu suda haşlayın. Süzüp küçük doğrayın ve kenara alın. 2Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika ıslatın. Daha sonra yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencereye alıp pirinci beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve safranı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilavın suyunu çekmesine yakın üzerine tavuk, badem ve antepfıstığını ilave edip karıştırın. Suyunu tamamen çekinceye kadar pişirip ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt bir havlu örtün. 10 dakika demlendirip servis yapın..
Birbirinden farklı pilav tarifi
Mevlana Pilavı Tarifi.
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı nohut
400 gram kuşbaşı kuzu eti
250 gram kestane
Yeterince su
1 adet soğan
2 adet havuç
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber, yenibahar .
NOHUDU akşamdan ıslatıp ertesi gün etle birlikte haşlayın. Süzüp suyu kenara alın. Kestaneleri bir tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyerek haşlayın. Soğutup soyduktan sonra irice kıyın. Pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın, havucu ince kıyın. Eti haşlama suyunu 3 su bardağına tamamlayın ve bir-iki taşım kaynatın. Sıvıyağı bir tencereye alıp dolmalık fıstığı kavurun ve yağdan alın. Aynı yağa yemeklik doğranmış soğanı ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Üzerine havucu katıp kavurun. Pirinci süzüp birkaç kez sudan geçirdikten sonra tencereye aktarın ve beyazlaşana kadar kavurun. Dolmalık fıstık, kuşüzümü, tuz, karabiber ve yenibaharı katın. Üzerine kaynattığınız 3 su bardağı suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Pilav suyunu yarı yarıya çekince et, nohut ve kestaneyi ilave edin. Kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Birbirinden farklı pilav tarifi
Sebzeli Pilav Tarifi.
2 çorba kaşığı yağ
2 su bardağı pirinç
5 adet taze fasulye
1 adet havuç
3 dal taze soğan
1 çay bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber .
Yağı tencereye alın ve eritin. İnce doğranmış taze fasulye ve havucu ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu da ilave edip kavurmaya devam edin. Nohut ve karabiber ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatıp, 15 dakika demlendirdikten sonra ince kıyılmış taze soğanla servis yapın.
Birbirinden farklı pilav tarifi
Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi.
2 çorba kaşığı yağ
2 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı sıcak su
1 adet yemeklik doğranmış soğan
4 dal kıyılmış taze soğan
2 adet kıyılmış sivri biber
1'er çay kaşığı kimyon ve pul biber
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1/2 kıyılmış kırmızı lahana
Karabiber
Tuz.
Yağı tencereye alın. Eriyince dolmalık fıstık ve arpa şehriyeyi ekleyip, 3 dakika kadar kavurun. Rengi dönünce yemeklik doğranmış soğanı ve biberi ilave ederek, 1 dakika kadar daha kavurun. Ardından kırmızı lahana ve baharatları ekleyin. 1-2 kez karıştırıp 4 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Kapağını kapatıp 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce taze soğanları ekleyip karıştırın..
Birbirinden farklı pilav tarifi
Midyeli Pilav Tarifi.
1 paket dondurulmuş midye
1 su bardağı yasmin pirinci
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı ayıklanmış kuşüzümü
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz.
Pirinci iyice yıkayın ve süzgeçte bekletin. Midyeleri ayrı bir süzgece alıp çözülmeleri içinbırakın. Pilav tenceresine tereyağı, kimyon, karabiber, üzüm ve tuzu koyup, pirinci ekleyin. Orta ateşte kavurun. 2 su bardağı kaynar suyu pirincin üzerine ekleyin ve bir- iki taşım kaynatıp demlenmeye bırakın. 2-3 dakika sonra, süzülmüş midyeleri pilavın üzerine serpiştirin ve pirinç yumuşayana kadar demlemeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın..
Birbirinden farklı pilav tarifi
Bezelyeli Esmer Pirinç Pilavı Tarifi.
2 su bardağı esmer pirinç
Yeteri kadar su
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
10 adet mantar
300 gram sultani bezelye
1 su bardağı iç bezelye
2 dal dereotu
Tuz.
PİRİNCİ yıkayıp süzün. Sultani bezelye ve iç bezelyeyi ayrı kaplarda haşlayın. Mantarları temizleyip doğrayın ve sıvıyağda kavurun. Üzerine sultani bezelye ve iç bezelyeyi ilave edin. Bir-iki dakika kavurup ocaktan alın. Tereyağını eritip, pirinci birkaç dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Pirinç yarı yarıya yumuşayınca bezelyeli harcı üzerine ekleyin. Suyu azalmışsa, su ekleyerek pirinç tamamen yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, tencerenin üzerine kağıt havlu koyun ve kapağını kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra dereotu ile süsleyerek servis yapın..
Birbirinden farklı pilav tarifi
Patlıcanlı Pilav Tarifi.
2 adet patlıcan
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2’şer adet patlıcan ve soğan
1 avuç dolmalık fıstık, kuşüzümü
1 adet domates
1.5 su bardağı jasmin pirinci
2.5 su bardağı su
2 diş sarmısak
Dolma baharı
Tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ.
Patlıcanları alacalı soyup, minik minik doğrayın. Sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Küçük doğranmış soğan, dolmalık fıstık ve kuşüzümünü yağda kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyin. Sotelenince pirinci katıp, iki buçuk su bardağı suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Suyunu çekince dolma baharını ekleyip, pilavın üzerine kağıt havlu kapatın. Pilavı demlendirdikten sonra, kızartılmış patlıcanı ekleyip, karıştırın. Sıcak olarak servis yapın..
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler