Bilinmeyen kabaklı tarifler
Kabakbayıldı
Malzemeler
1 kg kabak
Kızartmak için:
Zeytinyağı
4 adet soğan
4 adet domates
2 adet çarliston biber
Tuz,
pulbiber
1 adet kesmeşeker
Birkaç dal maydanoz
Kabakbayıldı Yapılışı
Kabakları soyup, ortadan ikiye kesin. Zeytinyağında kızartın. Kızaran kabakların ortasını karnıyarık gibi açın. Ayrı bir yerde, piyazlık doğranmış soğanı yağda kavurun. Rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biberi ekleyin. Tuz, şeker ve pulbiberi ilave edin. Sotelenen malzemeyi kabakların ortasına doldurun. Fırın tepsisine dizip, orta ısılı fırında üzeri kızarana dek tutup, soğuyunca maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL