Bilinmeyen kabaklı tarifler

Kabakbayıldı

  Malzemeler

1 kg kabak 

Kızartmak için: 

Zeytinyağı 

4 adet soğan 

4 adet domates 

2 adet çarliston biber 

Tuz, 

pulbiber 

1 adet kesmeşeker 

Birkaç dal maydanoz 

Kabakbayıldı Yapılışı

Kabakları soyup, ortadan ikiye kesin. Zeytinyağında kızartın. Kızaran kabakların ortasını karnıyarık gibi açın. Ayrı bir yerde, piyazlık doğranmış soğanı yağda kavurun. Rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biberi ekleyin. Tuz, şeker ve pulbiberi ilave edin. Sotelenen malzemeyi kabakların ortasına doldurun. Fırın tepsisine dizip, orta ısılı fırında üzeri kızarana dek tutup, soğuyunca maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...