Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
Hindistancevizli Portakallı Kek Tarifi (12 kişilik)
1 adet hindistancevizi
1 su bardağı+2 çorba kaşığı tozşeker
5 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal
1 paket kabartma tozu
İki buçuk su bardağı un
Üzeri için:
2-3 çorba kaşığı marmelat
1 su bardağı hindistancevizi
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
HİNDİSTANCEVİZİNİ temizleyip, rendeleyin. Sütünü ayırın. Tozşeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları birlikte çırpın. Sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir yerde portakalın içini blenderden geçirip püre haline getirin. Hindistancevizi sütü ilave edip, çırpın. Kabartma tozu ve elenmiş un ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaşık yardımıyla hindistancevizli karışımı ekleyin. Yağlanmış, ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kapağını açmadan 1 saat pişirin. Fırından alıp, kek kalıbında soğumaya bırakın. Keki ters çevirip çıkarın. Fırça yardımıyla üzerine marmelat sürün. Hindistancevizi serpip, portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
Sıcak Çikolatalı Kek Tarifi (6 kişilik)
Yarım paket tereyağı
300 gram bitter çikolata
8 çorba kaşığı tozşeker
12 çorba kaşığı un
6 adet yumurta sarısı
4 adet bütün yumurta
1 paket vanilya
Vanilya sos için: 400 ml süt
Yarım çay kaşığı vanilya
Üç buçuk çorba kaşığı tozşeker
4 adet yumurta sarısı
Kek için, un, şeker, yumurta sarısını karıştırın. Daha sonra yumurtaları ve vanilyayı ilave edin. Çikolata ve tereyağını ayrı kaplarda eritin. Malzemeye ilave edin. Küçük kalıpları yağlayın. Kakao serpin. Karışımı kalıplara dökün. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Sosun yapılışı: Sütün içinde tozşekeri eriterek kaynatın. Ocaktan almaya yakın, yumurta sarılarını ekleyip, iyice karıştırın. Daha sonra tencereyi ateşten alıp, vanilyayı ekleyin. Sos soğuyunca
Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
Peynirli Kek Tarifi (6 kişilik)
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarımşar demet maydanoz,dereotu ve nane
1 adet kırmızı biber
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu, tuz
Üzerine: Susam, çörekotu
DERİN bir kaba aldığınız yumurta ve sıvıyağı iyice çırpın. Yoğurt, beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane ekleyip, karıştırın. Küp doğranmış kırmızı biberi ilave edin. Un, kabartma tozu ve bir tutam tuz katıp, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabını yağlayıp, karışımı boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltin. Susam ve çörekotu serptikten sonra önceden ısıtılmış 140 derece fırında içini çekene kadar pişirin (içinin çekip çekmediğini anlamak için keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
Narlı Pofuduk Kek Tarifi (4-6 kişilik)
Yarım neskafe fincanı nar suyu
1 neskafe fincanı tanelenmiş nar
1/4 neskafe fincanı eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta
1/3 neskafe fincanı tozşeker
2 neskafe fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine: 1 çay bardağı pudraşekeri
TEREYAĞI ve tozşekeri çırpın. Nar suyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Tanelenmiş nar, yumurta, un, vanilya ve kabartma tozu ilave edip elinizle karıştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Üzerine pudraşekeri serpip ılık servis yapın.
Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
Karanfilli Çaylı Kek Tarifi (8 kişilik)
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı soğuk çay demi
3 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı kakao, 1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya, 2 paket kabartma tozu
Bir tutam toz karanfil, bir tutam tuz
DERİN bir kabın içinde yumurta ve tozşekeri çırpıcı ile çırpın. Tereyağı ve çay ilave edip, çırpmaya devam edin. Ayrı bir kaseye unu eleyip, üzerine ceviz, kakao, tarçın, vanilya, kabartma tozu, toz karanfil ve tuz ekleyip, karıştırın. Kuru karışımı yumurtalı harcın içine katarken bir yandan da karıştırmaya devam edin. Yağlanmış baton kek kalıbına boşaltın ve üzerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50 dakika fırının kapağını açmadan pişirin. Soğuduktan sonra ters çevirip, kalıptan servis tabağına çıkarın. Dilimleyerek, servis yapın.
Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
Havuçlu Kek Tarifi (8 kişilik)
1 adet yumurta
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Bir buçuk çorba kaşığı margarin
3 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 su bardağı tozşeker
Kalıbı yağlamak için çok az margarin
Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Oda sıcaklığında margarin ve sütü ilave edin. Rendelenmiş havuç, ceviz, tarçın ve unla birlikte kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
Islak Kek Tarifi (8 kişilik)
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
2.5 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
Kakao
Şeker ve yumurtaları çırpın. Süt, sıvıyağ ve kakao ekleyin. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kalanına un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Keki fırından alın. Kek sıcakken, önceden ayırdığınız kakaolu karışımı üzerine gezdirin. Kek bu karışımı çekince, üzerine kakao serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
İncirli Kek Tarifi (8 kişilik)
6 adet incir
1 kahve fincanı süt
2 tatlı kaşığı toz kuru maya
3 çorba kaşığı pudraşekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı kuruüzüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam toz tarçın
4 çorba kaşığı kayısı marmeladı
ILIK sütün içine maya, pudraşekeri, 1 adet yumurta, 1 su bardağı un ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirip, kalan 2 su bardağı unu ilave edin. Yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini hafif nemli bezle örtüp, 40 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kabukları temizlenip küçükn doğranmış incir, kuruüzüm, ceviz, tozşeker ve tarçını harmanlayın. Hamuru unlanmış mutfak tezgahında yarım santim kalınlığında açın. Üzerine tereyağı sürüp, incirli karışımı yayın. 2 Rulo şeklinde sarıp, dilimleyin. Aralık bırakmadan fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine kayısı marmeladı gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif
Vişneli Kek Tarifi (6 kişilik)
1 su bardağı dondurulmuş vişne
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket (80 gram) bitter çikolata
1 su bardağı süt
DERİN bir kaba aldığınız sıvıyağ ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtayı ilave edip, çırpmaya devam edin. Başka bir kapta un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayı karıştırıp, yumurtalı karışıma ilave edin. En son sütü koyun ve tüm malzemeyi şöyle bir karıştırın. Kekin kolay çıkması için kek kalıbını yağlayıp,unlayın ve kalıba önce biraz kek hamuru koyup üzerine vişnenin yarısını serpin. Kalan hamuru boşaltın ve üzerine kalan vişneyi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar