Bildiğiniz keklerin dışında 9 farklı tarif

 Hindistancevizli Portakallı Kek Tarifi (12 kişilik)

 1 adet hindistancevizi
1 su bardağı+2 çorba kaşığı tozşeker
5 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal
1 paket kabartma tozu
İki buçuk su bardağı un

Üzeri için:
2-3 çorba kaşığı marmelat
1 su bardağı hindistancevizi
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu


HİNDİSTANCEVİZİNİ temizleyip, rendeleyin. Sütünü ayırın. Tozşeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları birlikte çırpın. Sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir yerde portakalın içini blenderden geçirip püre haline getirin. Hindistancevizi sütü ilave edip, çırpın. Kabartma tozu ve elenmiş un ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaşık yardımıyla hindistancevizli karışımı ekleyin. Yağlanmış, ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kapağını açmadan 1 saat pişirin. Fırından alıp, kek kalıbında soğumaya bırakın. Keki ters çevirip çıkarın. Fırça yardımıyla üzerine marmelat sürün. Hindistancevizi serpip, portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...