Biberlerin en alımlısı
Tüm biber çeşitleri arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan kırmızı biber ile farklı tarifler hazırladık...
KIRMIZI BİBER ÇORBASI(4 kişilik)
Malzemeler:
4 adet kırmızı biber
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarmısak
Bir buçuk su bardağı domates suyu
Üç buçuk su bardağı tavuk suyu
Tuz, Karabiber
Üzerine: 200 gram krema
15 dal frenk soğanı
1 adet küçük boy kırmızı biber
Yapılışı:
Kırmızı biberleri temizleyip irice doğradıktan sonra bir tencereye alın. Üzerine küp doğranmış soğan, kıyılmış sarmısak, domates suyu, tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyip 20 dakika pişirin. Pürüzsüz bir kıvam alana dek el blenderi ile çekin. Bir-iki taşım daha kaynatıp tabaklara aktarın. Üzerlerine birer çorba kaşığı krema koyun. Kırmızı biber ve frenk soğanını kıyıp karıştırın. Kremanın üzerine koyarak servis yapın.
Biberlerin en alımlısı
KIRMIZI BİBER YATAĞINDA PATLICAN(6 kişilik)
Malzemeler:
6 adet kırmızı biber
2 adet orta boy bostan patlıcanı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tahin
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı soğuk su
3 dal maydanoz
Tuz, Karabiber, Kimyon
Sos için:
2 çorba kaşığı nar ekşisi
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş dövülmüş sarmısak
Tuz, Karabiber
Yapılışı:
Kırmızı biberleri ortadan ikiye bölüp tohumlarını çıkarın. Yağılı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Patlıcanları alacalı soyup boylamasına yarım cm kalınlığında doğrayın. Acısının gitmesi için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp kurulayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumuşayana dek pişirin. Haşlanmış nohudu çatalla ezin. İnce kıyılmış soğanı, 2 çorba kaşığı zeytinyağında soteleyin. Üzerine kıyılmış sarmısak ve kimyon katın. 1 dakika daha kavurup, ocaktan alın. Üzerine ezilmiş nohut, tahin, limon suyu ve suyu ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Soğuması için kenara alın. Sos için tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın. Fırında pişirdiğiniz patlıcanlardan birinin uç kısmına biraz nohutlu harç koyup rulo şeklinde sarın. Patlıcan ve iç harç bitene dek işleme devam edin. Pişirdiğiniz kırmızı biberlerin kabuklarını temizleyin. Yarım cm kalınlığında şeritler halinde doğrayıp, servis tabağının tabanına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız patlıcan rulolarını yerleştirin. Nar ekşili sosu üzerine gezdirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAY