Besleyici ve hafif
TON BALIKLI SALATA(2 Kişilik)
200 gram konserve ton balığı, 1 dal taze soğan, yarım domates, 1/4 kapya biber, 3 dal maydanoz, 3 dal dereotu, 1/5 kırmızı soğan, 4 adet biberli zeytin, 1 adet kornişon turşu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon suyu, süslemek için: 1-2 adet salatalık
Ton balığını bir kaba aktarıp, üzerine küçük küp doğranmış tüm malzemeyi katın ve karıştırın. Salatanın üzerine limon suyu ve zeytinyağını gezdirin. Salatayı karıştırıp servis tabağına aktarın. İnce dilimlenmiş salatalıklarla servis yapın.
Besleyici ve hafif
DOMATES ÇORBASI(6 Kişilik)
4 adet büyük boy domates, 1 çorba kaşığı salça, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 2 su bardağı et veya tavuk suyu, 4 su bardağı su, tuz, karabiber, Üzerine: Kruton veya rendelenmiş kaşar peyniri
Yıkanmış domatesleri ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. İri küp şeklinde doğrayın ve robota atın. Salçayı ilave edin ve robottan geçirin. Tencerede, tereyağı ve unu hafif pembeleşene adar kavurun. Domates püresi ile et suyu ve suyu katın. Koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzerine kruton ya da rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Besleyici ve hafif
SEBZELİ KEPEKLİ MAKARNA(6 Kişilik)
1 paket kepekli makarna, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, yeteri kadar su, tuz sebzeler: 2 adet küçük boy, havuç, 2 adet patlıcan, 2 adet kabak, 1 adet sarı, 1 adet kırmızı biber, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, domates sos için: 4 adet domates, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 adet küçük boy soğan, 1 diş kıyılmış sarmısak, 2 yaprak fesleğen, tuz, karabiber, 1 çay bardağı makarna haşlama suyu, pesto sos için: 10 dal fesleğen, 1 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 2 çorba kaşığı toz parmesan peyniri, 1 çay bardağı zeytinyağı üzeri için: 1 çay bardağı toz parmesan
Makarnayı, sıvıyağ ve tuz kattığınız suda 7-8 dakika haşlayıp, süzün. Havuç ve biberleri jülyen doğrayın. Alacalı doğranmış ve uzun kesilmiş patlıcanları acısının çıkması için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Suyunu elinizle sıkıp, sudan alın ve jülyen şeklinde doğrayın. Tavaya aldığınız zeytinyağında havucu 1-2 dakika soteleyin. Biberleri katın ve hafif yumuşayana kadar sotelemeye devam edin. Jülyen doğranmış patlıcan ve kabağı birlikte biberlerin içine katın. 1-2 dakika soteledikten sonra bir kenara alın. Domates sos için kabukları soyulmuş domatesleri rendeleyin veya robottan geçirin. Tavaya aldığınız zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarmısağı hafif pembeleşene kadar soteleyin. Rendelediğiniz veya robottan geçirdiğiniz domatesi ekleyip, bir taşım kaynatın. Kıyılmış fesleğen, tuz, karabiber ve makarna suyunu katın. Tüm malzemeyi bir taşım kaynatın ve sos kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Bu sosu makarna ve sebzelerle karıştırın. Pesto sos için fesleğen, sarmısak, dolmalık fıstık, toz parmesan peyniri ve zeytinyağını blenderden geçirin. Bu sosu da domates soslu makarnaya ilave edin ve karıştırın. Wok tavada tüm malzemeyi tatların birbirine geçmesi için 1-2 dakika çevirin ve üzerine toz parmesan peyniri serpip, sıcak olarak servis yapın.
Besleyici ve hafif
DOMATES SOSLU SEMİZOTU(6 Kişilik)
2 demet semizotu, zeytinyağı, limon suyu, 2 su bardağı sarmısaklı yoğurt, 2 adet domates, tuz
Semizotunu iyice yıkayıp sarmısaklı yoğurtla karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine tuz, zeytinyağı ve limon karışımı sosu yayın. En üste rendelenmiş domatesi ekleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar