Fırında Sütlü Ekmek Tatlısı

Fırında Sütlü Ekmek Tatlısı

Fırında pişerek hafifçe kızaran sütlü ekmek tatlısı, pratik yapımı ve yumuşacık dokusuyla çay saatlerinin favorisi oluyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tost ekmeklerini üçgen şeklinde ikiye kesin. Eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla her iki yüzüne sürün.
  • 2

    Derin bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Üzerine şekeri, vanilyayı ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak sütü ilave edin. İyice çırpın.

  • 3

    Yağladığınız bir fırın kabına ekmekleri dikey veya hafif üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Hazırladığınız sütlü karışımı ekmeklerin üzerine dökün. Karışımın ekmeklere iyice çekmesi için üzerini streç filmle kapatın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.

  • 4

    Ekmek dilimlerinin üzerine tarçın ve muskat serpin. Fırın kabını yarısına kadar sıcak su dolu bir fırın tepsisinin içine yerleştirin.

  • 5

    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-50 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlıyı ılık ya da soğuduktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...