Beş çaylarınız zenginleşecek

GÖÇMEN PASTASI(8 Kişilik)

Malzemeler:

1 kahve fincanı tozşeker

2 adet yumurta

1 kahve fincanı süt

1 kahve fincanı eritilmiş margarin

1 çorba kaşığı toz amonyak

Üç buçuk su bardağı un

Krema için:

1 kg süt

Bir buçuk su bardağı tozşeker

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı un

Bir buçuk çorba kaşığı nişasta

3 çorba kaşığı kakao

Süslemek için:

Portakal kabuğu

Hazırlanışı:

Yumurta ve tozşekeri bir kabın içinde çırpın. Margarini ve sütü ekleyip karıştırın. Karışıma son olarak un ve amonyak ekleyip yoğurun ve hamur elde edin. Hamuru 9 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdaneyle açıp, Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar tek tek pişirin. Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, tozşeker, yumurta un ve nişastayı alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kremanın yarısını ayırın. Diğer yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamurlardan bir tanesine beyaz, diğerine kakaolu kremadan sürüp üst üste yerleştirin. Tüm hamurları bu şekilde bitirdikten sonra en üste, kalan kakaolu kremayı sürün. Jülyen doğranmış portakal kabuğuyla süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...