Bedene gıda, ruha şifa...
KIRMIZIBİBER ÇORBASI(5 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet kırmızı biber
2 diş sarmısak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Bir buçuk çorba kaşığı un
7 su bardağı su
Tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Kırmızı biberleri fırında közleyin ve kabuklarını soyun. Kuşbaşı doğradıktan sonra kenara alın. İnce kıyılmış sarmısağı sıvıyağda soteleyin. Unu ilave edip, unun rengi dönene kadar sotelemeye devam edin. Biberi katın ve 1-2 defa çevirdikten sonra suyu ekleyin. 15 dakika kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
Bedene gıda, ruha şifa...
FRANSIZ USULÜ SOĞAN ÇORBASI(5 Kişilik)
Malzemeler:
15 adet kırmızı soğan
Bir buçuk su bardağı kırmızı şarap
Yeteri kadar sıcak su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Jülyen doğranmış soğanları kısık ateşte koyu bir renk alana kadar soteleyin. Şarabı katın ve soğan şarabı çekene kadar sotelemeye devam edin. Koyu bir kıvam elde edene kadar su katıp, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte, suyunu kontrol ederek (su eksilmişse su katarak) 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Bedene gıda, ruha şifa...
ŞEFİN KIŞ ÇORBASI(5 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet havuç
5-6 adet konserve mantar
12 adet konserve kuşkonmaz
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çay bardağı süt veya su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı anason
Yeteri kadar sıcak su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Havuç, mantar, kuşkonmaz, krema, soya sosu, süt veya suyu blenderden geçirin. Sıvıyağı bir tencereye alın ve salçayı kavurun. Unu ilave edip, kavurmaya devam edin. Blenderden geçirdiğiniz sebze püresini katın ve 2 dakika daha kavurun. Koyu bir kıvam alana kadar su katın. Anason, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynadıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Bedene gıda, ruha şifa...
BİBERLİ YEŞİL ZEYTİN ÇORBASI(5 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram biberli yeşil zeytin
1 çay bardağı süt veya su
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
Tuz, karabiber, beyazbiber
Hazırlanışı:
Biberli yeşil zeytini süt veya su ile birlikte blenderden geçirdikten sonra tencereye alın. Harlı ateşte 1-2 dakika karıştırın. Unu ilave edip, çırpma teli ile topak kalmayacak şekilde çırpın. Su, tuz, karabiber ve beyazbiber ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
Bedene gıda, ruha şifa...
BADEMLİ ÇORBA(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 çorba kaşığı toz badem
4 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
5 su bardağı et suyu veya su
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 çay bardağı badem
Hazırlanışı:
Yoğurt, un, yumurta ve toz bademi telle iyice çırpın. Et suyu veya su ekleyip, ağır ateşte, koyu bir kıvam alana dek karıştırın. Ocaktan almaya yakın tereyağını ekleyin. Servis tabaklarına pay edip üzerine badem serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri