Bedene gıda, ruha şifa...

KIRMIZIBİBER ÇORBASI(5 Kişilik)

Malzemeler:

6 adet kırmızı biber

2 diş sarmısak

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Bir buçuk çorba kaşığı un

7 su bardağı su

Tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı:

Kırmızı biberleri fırında közleyin ve kabuklarını soyun. Kuşbaşı doğradıktan sonra kenara alın. İnce kıyılmış sarmısağı sıvıyağda soteleyin. Unu ilave edip, unun rengi dönene kadar sotelemeye devam edin. Biberi katın ve 1-2 defa çevirdikten sonra suyu ekleyin. 15 dakika kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...