Bayat ekmeklerinizi değerlendirin
Çabuk bayatlayan ekmekleri değerlendirmek isteyenler için çesit çeşit tatlı-tuzlu tarifler...
ELMA PÜRELİ BAYAT EKMEK TURTASI(6-8 kişilik)
Malzemeler:
Bir buçuk bayat ekmek
180 gram tereyağı
4 çorba kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı süt
2 paket vanilya aromalı dolgu kreması
Elma püresi için: 1 kg elma
Yarım su bardağı su
2 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı tozşeker
4 adet karanfil
Yapılışı:
Elma püresi için elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük doğrayın. Su, tarçın, tozşeker ve karanfil ekleyip iyice pişirin. İçinden karanfilleri çıkarıp blenderden geçirin. Soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde ekmeği rondodan geçirip kenara alın. Tereyağını tencerede eritin. Üzerine tozşeker, tarçın ve ekmek ilave edip altın sarısı renk alana dek kavurun. Süt ve dolgu kremasını iyice çırpıp kenara alın. Kelepçeli bir kalıbın altını yağlı kağıtla kaplayın. Üzerine kavrulmuş ekmeğin 1/3'ünü yayın. Sıra ile dolgu kremasının yarısını, ardından elma püresinin yarısını ekmeğin üzerine yayın. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. En üste, kalan kavrulmuş ekmeği serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
Bayat ekmeklerinizi değerlendirin
BAYAT PİDELİ PATLICAN SALATASI(4-6 kişilik)
Malzemeler:
1 adet bayat pide (tekli)
4 adet patlıcan
5 adet domates
1 diş sarmısak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup, küp doğrayın. Sıvıyağda kızartıp, fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın. Ayrı bir yerde kabukları soyulup rendelenmiş domatesi pişirin. Kıyılmış sarmısak, karabiber, kekik, pulbiber, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Bayat pideyi küp doğrayıp, servis tabağına yayın. Üzerine patlıcan yerleştirip, domates sos dökün. Çırpılmış yoğurt gezdirip, közlenmiş kırmızı biberle süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
TARİF DETAYBayat ekmeklerinizi değerlendirin
ÇİKOLATA PARÇALI BAYAT EKMEK KEKİ(6-8 kişilik)
Malzemeler:
3 su bardağı rondodan geçirilmiş bayat ekmek
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı damla çikolata
1 su bardağı fındık
1 tatlı kaşığı tereyağı
Servis için: Pudraşekeri
Yapılışı:
Ekmeği sütle ıslatıp, mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir yerde yumurta ve tozşekeri mikser yardımıyla kabarana dek çırpın. Kakao, damla çikolata, kıyılmış fındık ve ekmeği yumurtalı karışıma ekleyin. Spatula yardımıyla karıştırın. Karışımı tereyağı ile yağlanmış baton kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Pudraşekeri serpip servis yapın.
TARİF DETAY