Bayat ekmekle nefis yemekler
Hem ekmekleri değerlendirmenizi hem de yemek saatlerinize renk katmanızı sağlayacak tarifler...
YUMURTALI EKMEK(20 Adet)
3 adet yumurta, 3 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir, 7-8 dal ince kıyılmış maydanoz, pulbiber, karabiber, 1 çay bardağı su, 1 adet dilimlenmiş bayat baton ekmek, kızartmak için: 1 su bardağı sıvıyağ
Yumurtaları iyice çırpın. Un ve nişastayı ilave edip, topak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Beyaz peynir, maydanoz, pulbiber, karabiber ve suyu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp, kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Bayat ekmekle nefis yemekler
PAPARA(4 Kişilik)
1 adet bayat ekmek, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, yarım kg yoğurt, 3 diş sarmısak, 250 gram kıyma, 1 adet domates, 1 adet sivri biber, 1 kahve fincanı et suyu, tuz, karabiber, pulbiber, 1 çorba kaşığı biber salçası, üzerine: ince kıyılmış maydanoz
Bayat ekmeği küp doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı, yapışmaz yüzeyli tavaya koyun. Ekmekleri yağda hafifçe kızartın. Servis tabağına alın. Dövülmüş sarmısağı yoğurtla karıştırın. Diğer tarafta kıymayı, 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile kavurun. Sivri biberi ince kıyıp, kıymaya ekleyin. Daha sonra çok küçük doğrayıp, karışıma ilave edin. Salça, tuz, karabiber, pulbiber ekleyin. Et suyunu ilave edin. Biraz soteleyip ocaktan indirin. Kızarmış ekmeklerin üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Kıymalı harcı da üzerine yayın. En üste maydanozu serpip, sıcak olarak servis yapın.
Bayat ekmekle nefis yemekler
BALIK KÖFTESİ(6 Kişilik)
2 adet beyaz etli balık, 1 adet rendelenmiş soğan, 3 dal taze soğan, 2 dilim bayat ekmek içi, 2 adet yumurta, maydanoz, dolmalık fıstık, tuz, karabiber, kimyon, çok az zeytinyağı, bulamak için: galeta unu, tuz, pulbiber, kekik, kızartmak için: sıvıyağ, yoğurtlu-peynirli sos için: 1 kase süzme yoğurt, 1 çorba kaşığı krem peynir, dereotu, maydanoz
Balığı haşlayıp suyunu süzün. Bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın. Daha sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayarak şekil verin. Galeta ununa, tuz, pulbiber, kekik katın. Köfteleri una bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartın. Köftelerin üzerine kürdanlar takın. Yoğurtlu-peynirli sos ile servis yapın.
Bayat ekmekle nefis yemekler
SEBZELİ EKMEK DOLMASI(4 Kişilik)
1 adet büyük yuvarlak ekmek, 2 adet patates, 1 adet sivri biber, 1 adet patlıcan, kızartmak için: sıvıyağ, 1 adet soğan, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, 250 gram kuşbaşı et, 1 su bardağı haşlanmış mantar, 2 adet domates, 2 diş sarmısak, maydanoz, taze soğan
Patatesleri çok küçük doğrayın. Sıvıyağda kızartın. Patlıcanları da küp küp doğrayıp yağda kızartın. Biberleri halka biçiminde doğrayıp, kızartın. Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağını koyun. Küçük doğranmış soğanı alın. Salçayı ekleyip kavurun. Eti ve 1 su bardağı küçük doğranmış mantarı ilave edin. Bir süre kendi suyuyla pişirin. Daha sonra küp doğranmış domatesleri, sarmısak ve küçük doğranmış taze soğanı ilave edip soteleyin. 1 Kızartmaları ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir yerde ekmeğin üzerinden bir kapak kesip, içini hafifçe oyun. 2 Etli malzemeyi ekmeğin içine doldurun. Ekmeğin üzerine sıvıyağlı su sürün. Etin sosuyla biraz ıslatın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızartın.
Bayat ekmekle nefis yemekler
VİŞNELİ EKMEK TATLISI(4 Kişilik)
10 dilim tost ekmeği 1 su bardağı tozşeker 1 litre vişne suyu 1 çay bardağı nişasta 1 su bardağı dondurulmuş vişne
Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını kesip, alın. Daha sonra ekmeklerin her birini 4 parçaya bölün. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar tutun. Fırından çıkarıp, bir kenara alın. Vişne suyunu tozşekerle birlikte bir tencereye alıp, kaynatın. Nişastayı az suyla açın ve kaynayan vişne suyuna ekleyin. Karıştırarak tekrar kaynatın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine boşaltın. Soğuduktan sonra vişneyle süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler