Baharlık rengarenk salatalar
MEYVELİ ROKA SALATASI(4 Kişilik)(50 kalori)
Malzemeler:
1 demet roka
Yarım kırmızı lahana
2 adet portakal
6-7 adet çilek
Sos için:
Yarım adet portakalın suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı çekilmiş beyazbiber, Tuz
Hazırlanışı:
Yıkanmış ve ayıklanmış roka yapraklarını salata kasesine alın. İnce kıyılmış kırmızı lahanayı 1 adet portakalın suyu ile iyice ovun. Rokanın ortasına yerleştirin. Kalan portakalı soyup dilimleyin. Salatanın üzerine bir portakal dilimi bir çilek olacak şekilde dizin. Sos için, portakal suyu, elma sirkesi, beyazbiber ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Baharlık rengarenk salatalar
AKDENİZ SALATASI(4 Kişilik)(95 kalori)
Malzemeler:
200 gram Akdeniz yeşilliği
100 gram light kaşar peyniri
Sos için: 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu, tuz
Hazırlanışı:
Yıkanmış ve süzülmüş Akdeniz yeşilliğini elinizle koparıp, kaseye alın. Üzerine küp şeklinde doğranmış kaşar peyniri serpiştirin. Diğer tarafta bir kasede zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Baharlık rengarenk salatalar
TAVUKLU FASULYE SALATASI(4 Kişilik)(167 kalori)
Malzemeler:
300 gram taze fasulye
400 gram haşlanmış tavuk göğsü
1 adet küçük boy kırmızı soğan
2 adet marul yaprağı
Sos için: 1 çay kaşığı hardal
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Üzeri için: 1 adet haşlanmış yumurta
Hazırlanışı:
Ayıklanmış ve yıkanmış taze fasulyeyi 20 dakika haşlayın. Süzdükten sonra verev şekilde doğrayın ve servis tabağına alın. İçine elinizle didiklediğiniz tavuk göğsü, piyazlık doğranmış kırmızı soğan ve iri parçalara ayrılmış marul yapraklarını ilave edin. Diğer tarafta hardal, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. Dörde bölünmüş yumurta ile süsleyerek servis yapın.
Baharlık rengarenk salatalar
MAKARNA SALATASI(4 Kişilik)(259 kalori)
Malzemeler:
250 gram kepekli burgu makarna
6-7 adet kurutulmuş domates
6-7 adet biberli yeşil zeytin
Yarım demet dereotu
1 su bardağı konserve bezelye
1 tutam deniz teresi turşusu
Sos için: Yarım tatlı kaşığı hardal
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Hazırlanışı:
Makarnayı suda 9-10 dakika haşlayıp, süzün ve derin bir kaseye alın. Biberli yeşil zeytini ve kuru domatesi küçük küçük doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın. Makarna hariç yeşil zeytini, kuru domatesi, dereotunu, bezelyeyi ve deniz teresi turşusunu karıştırın. Bu karışımı makarnaya ilave ederek bütün malzemeyi harmanlayın. Ayrı bir kapta hardalı, limon suyunu, zeytinyağını, bir tutam tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın. Sosu salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
Baharlık rengarenk salatalar
SEMİZOTU SALATASI(4 Kişilik)(96 kalori)
Malzemeler:
1 demet semizotu
1 çay bardağı konserve mısır
1 adet salatalık
1 adet küçük boy kırmızı soğan
10 adet kiraz domates
Sos için: 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 adet rendelenmiş domates
2 diş dövülmüş sarmısak
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Semizotunun yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Suları süzüldükten sonra bir kaseye alın. Üzerine mısır, halka şeklinde doğranmış salatalık ve kırmızı soğanla, kiraz domatesi ilave edin. Sos için nar ekşisi, domates, sarmısak, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Baharlık rengarenk salatalar
SOYA FİLİZLİ SALATA(4 Kişilik)(96 kalori)
Malzemeler:
1 adet küçük boy göbek marul
250 gram soya filizi
15 adet mantar
Yarım kırmızı biber
4 dal fesleğen yaprağı
Sos için:
1 çay kaşığı esmerşeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı balsamik sirke
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Marul yapraklarını elinizle iri parçalar halinde koparıp, salata kabına alın. Üzerine yıkanmış soya filizini yerleştirin. Marul yaprakları ve soya filizinin üzerine haşlanmış mantar, ince şerit şeklinde doğranmış renkli kırmızı biber ve fesleğen yaprağını yerleştirin. Sos için esmerşeker, zeytinyağı, balsamik sirke, tuz ve karabiberi bir kase içinde karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri