Aşure'nin en leziz halleri

 Aşure Tarifi (6 kişilik)

 1 su bardağı aşurelik buğday
1’er su bardağı kayısı, badem,
kuşüzümü
Bir buçuk çorba kepçesi tozşeker
1 su bardağı gülsuyu
Üzeri için:
1 adet nar
2 tatlı kaşığı tarçın
Ceviz

 BUĞDAYI yıkayıp, tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp, tencerenin kapağını kapatın. Ertesi gün suyunu süzdürüp, yeniden bol su ekleyin. Ocağa alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca dörde bölünmüş kayısı, badem ve kuşüzümü ekleyin. Koyulaşmaya başlayınca tozşeker ve gülsuyu ilave edin. Ocaktan alıp, servis tabaklarına pay edin. Üzerine tarçın, nar ve ceviz serpiştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...