Antibiyotik etkisiyle bilinen 6 yiyecek
Bize sunulan yiyeceklerden bazıları antibiyotik özellik gösteriyor.
Sarımsak
Sarımsağın içerisinde bulunan "allicin" maddesi yüzyıllardır hastalıklara karşı insanlığı koruyor. I. Dünya Savaşı sırasında yaraların enfeksiyon kapmasını engellediği için kullanılan sarımsak, II. Dünya Savaşı'nda da benzer şekilde yaranın mikrop kapıp kan zehirlenmesine yol açmasını önlemek için kullanılmıştır.
Antibiyotik etkisiyle bilinen 6 yiyecek
Zencefil
Zencefil 200 yıldan fazla bir süredir alternatif tıp alanında ana madde olarak kullanılmaktadır. Antiimflamatuvar ve antibakteriyel özellikleriyle bilinir. Düzenli tüketildiğinde dolaşımı destekler, kan şekerini dengeler, kalp sağlığını destekler ve ağrı kesici olarak görev görür.
Antibiyotik etkisiyle bilinen 6 yiyecek
Yeşil Çay
Northwestern Üniversitesi 'nden araştırmacılar yeşil çayın içerisinde bulunan bazı bileşiklerin vücuda zarar vermeyen antibiyotik özellik gösterdiğini belirtti. Yeşil çay, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, enfeksiyonlara karşı vücudun savunma sistemini destekliyor.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler