Antalya yöresinden farklı lezzetler

Alfataşı

Malzemeler
1’er demet ebegümeci ve semizotu
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
Yarım çay bardağı pirinç
Yeteri kadar su
Tuz, pulbiber

Yapılışı
EBEGÜMECİ ve semizotunu yıkayıp, ayıklayın. Kıydıktan sonra bir kenara alın. Kıyılmış soğan ve kırmızı biberi zeytinyağı ile birlikte tencereye koyun. 1-2 dakika kavurduktan sonra sebzeleri ekleyin ve 1 dakika

daha kavurmaya devam edin. Kabukları soyulup iri doğranmış domates, yıkanmış pirinç, tuz ve pulbiber ekleyin. 1 su bardağı su koyun ve kısık ateşte pişirin. Daha sonra sıcak olarak servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...