Antalya mutfağından çıkmış 10 nefis tarif
Patlıcanlı Cive Tarifi (6 kişilik)
1 kg patlıcan
2 adet orta boy soğan
3-4 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet domates
3 çorba kaşığı pirinç
Yarım demet fesleğen, tuz
PATLICANLARI alacalı soyup, kuşbaşı doğrayın ve acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve elinizle iyice sıkın. Kıyılmış soğan ve sarmısağı zeytinyağında kavurun. Kabukları soyulmuş ve iri doğranmış domatesi ilave edin. Tencerenin dibine domatesli harçtan koyun ve üzerine bir sıra patlıcan dizin. Tekrar domatesli harç ve patlıcan olmak üzere malzeme bitene kadar işleme devam edin. Tuzunu ayarlayıp kapağını kapatın ve ocağa oturtun. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Patlıcan kendi suyunu salınca, yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin. Patlıcan ve pirinç pişince ocaktan alıp, üzerine kıyılmış fesleğen gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Antalya mutfağından çıkmış 10 nefis tarif
Tahinli Piyaz Tarifi (4 kişilik)
1 su bardağı haşlanmış kurufasulye
Yeteri kadar su
1 su bardağı tahin
2 diş sarmısak
1 adet limonun suyu
3-4 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
5 dal taze soğanın beyaz kısımları
Üzerine: Maydanoz, limon, pulbiber
KURUFASULYEYİ bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzüp, haşlayın. Tahini derin bir kaba alıp, içine
dövülmüş sarmısak, limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuz ekleyip, karıştırın. Fasulyeyi derin bir kaba alın. Üzerine kıyılmış soğan ve tahinli karışımı boşaltın. Tüm malzemeyi karıştırın. Maydanoz, limon dilimi ve pulbiberle süsledikten sonra servis yapın.
Aşçının notu: Aşçının notu: Antalya’ya özgü diğer bir piyaz çeşidi de “Taratorlu piyaz”dır.
Antalya mutfağından çıkmış 10 nefis tarif
Düğün Köllesi Tarifi (8 kişilik)
1 su bardağı aşurelik buğday
Yeteri kadar su
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kurufasulye
1 çay bardağı kırık bakla
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
Üzerine: Badem
BUĞDAYI bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün süzüp, bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar
su ekleyip, pişmeye bırakın. Diğer yandan nohut, kurufasulye ve kırık baklayı da ayrı ayrı bir gece öncesinden suda bekletin ve süzün. Hepsini ayrı ayrı haşlayın ve sularını süzüp, pişen buğdayın içine katın. Tüm baklagiller özleşene dek pişirin. Pişince limon suyu, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber ekleyin. Bademle süsleyerek, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri