Anadolu'dan turşu tarifleri
Pancar Turşusu
Malzemeler:
1 kg pancar 5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke
Su
Tuz
Pancarların kabuklarını soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın. üzerini bir iki parmak geçecek kadar hazır su koyun ve pişirin. çatal rahat batınca pişmiş demektir. sonra içine ezilmiş sarımsak ,sirke ve tuzu koyun. Soğuyunca buzdolabında saklayabilirsiniz. uzun süre tazeliğini kaybetmiyor.
Pancar Turşusu
Malzemeler:
1 kg pancar 5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke
Su
Tuz
Pancarların kabuklarını soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın. üzerini bir iki parmak geçecek kadar hazır su koyun ve pişirin. çatal rahat batınca pişmiş demektir. sonra içine ezilmiş sarımsak ,sirke ve tuzu koyun. Soğuyunca buzdolabında saklayabilirsiniz. uzun süre tazeliğini kaybetmiyor.