Adım adım ev yapımı peynir
Süt ve birkaç damla peynir mayasıyla hayat bulur peynir… Kış aylarında ekmek ve salatalara yaz aylarında kavun-karpuzla yarenlik eder kahvaltı sofralarının kraliçesi… En çok hamurişlerine yakışan, içindeki tuz oranına göre tatlılarda da kullanılan peynirin yapımını merak edenler için hazırladık.
Adım adım ev yapımı peynir
Adım 1: DERİN bir tencereyi ocağa oturtup, sütü içine boşaltın. Parmağınızı batırınca yanmayacak derecede (28 ile 34 derece arası) ısıtın. Ocağın altını kapatın. Ayrı bir yerde kalsiyum klorürü ılık suda eritip, süte ekleyin. Adım 2: Daha sonra peynir mayasını yavaş yavaş ilave edip, 2-3 dakika karıştırın. TARİF DETAYAdım adım ev yapımı peynir
Adım 3: Tencereyi sarsmadan her yanını kalın örtülerle iyice örtüp, bir buçuk saat mayalanması için dinlendirin. Bu sürenin sonunda örtüleri açıp, yeniden karıştırın. 15 dakika daha dinlendirin.Adım 4: Tülbenti ikiye katlayıp, iki kısa kenarı iğneyle teğelleyin. Bu aşamada bir kişiden yardım isteyin. Mayalanan sütü, tülbentin açık tarafından içine dökün.
TARİF DETAY