Adana'nın en nefis 7 lezzeti
Adana deyince aklımıza ilk gelen lezzet muhakkak kebaptır.
Adana Kebabı Tarifi (4 kişilik)
Yarım kg yağlı kıyma
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Tuz,
Pulbiber
Derin bir kapta kıyma, biber salçası, tuz, pulbiber ve ince kıyılmış maydanozu yoğurun. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Avucunuzu ıslatıp, kebabı şişlere takın. Kömür ateşinde pişirin. Bu arada sık sık çevirip, yağını pideye alın.
Adana'nın en nefis 7 lezzeti
Turunç Reçeli Tarifi (8 kişilik)
15 adet orta boy turunç
1 kg tozşeker
4 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Turunçların dış kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Turunç kabuklarını dörde bölüp iç kısmından ayırın. Turunç kabuklarını ip takılmış bir yorgan iğnesinden geçirerek ipe (25-30 adet olacak şekilde) dizin. Kaynamış suda haşlayıp suyunu süzün. Soğuk su dolu bir tencereye alın. 2-3 gün suyunu değiştirerek acısını giderin. Daha sonra şerbet hazırlayın. Bunun için, şeker ve suyu kaynatın. Turunçların suyunu sıkıp, şerbete atın. Reçel kıvamı alınca, limon suyunu ilave edip, bir- iki taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. oğuyunca, turunçları iplerden çıkarıp, reçeliyle birlikte kavanozlara doldurun.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri