Hepimiz çocukken sokakta pamuk şeker satan amcalardan pamuk şekerler alıp oyun arası afiyetle ufak kaçamaklar yapmışızdır. Hala çocukların gözdesi olan ama içeriğine güvenemediğimiz pamuk şekeri evde yapmak artık mümkün! Son derece kolay ve bir o kadar lezzetli bu tarifi çocuğunuz çok sevecek. İşte evde pamuk şeker yapımı...

MALZEMELER

2.5 su bardağı toz şeker

Bitkisel yağ ya da sebze pişirme spreyi

¾ su bardağı mısır şurubu

1.5 su bardağı su

2-3 damla gıda boyası (isteğe bağlı)

Termometre

Derin tencerede şeker, mısır şurubu ve suyu kaynatın. Tencere içine termometre ekleyerek sıcaklık 160 dereceye ulaşana kadar bekleyin. Karışımın sıcaklığını korumak için cam bir kase içerisine alın. Üzerine isterseniz gıda boyası ekleyin. Uçları kesilmiş tel çırpıcı yardımıyla tahta kaşıklar üzerine karışımı serpiştirin. Kaşıklar arasında oluşan pamuk şeker çubuk benzeri bir aparata sarılarak yenmeye hazır hale gelir.