EV YAPIMI SEPET PEYNİRİ TARİFİ

15 su bardağı süt

2 yemek kaşığı elma sirkesi

Yarım limonun suyu

1 çay bardağı peynir altı suyu (varsa)

1 çay kaşığı tuz

Sütü ağır ateşte kaynatın. Tuz ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Sirke ilave edip hafifçe karıştırın. Limon suyu ve varsa peynir altı suyunu ekleyin. Peynir altı suyu bu işlemi hızlandıracaktır. Tam olarak kesilmiş parçalar ve yeşilimsi su oluşmuyor-sa bir miktar daha sirke ekleyin. 10 dakika dinlenmeye bırakın. Süzgece tülbent koyarak tencereyi süzün. Bir saat sonra tülbenti alıp peyniri tuzlayın. Elinizle her tarafını hafifçe tuzlayarak ve toparlayarak tekrar tel süzgece bastırın. Üzerine ağırlık (tabak veya küçük bir taş) koyup 1 saat bekletin. Süzgeçten alıp altta kalan tarafını da düzleyerek servis tabağına alın. Peyniri hemen servis yapabilir veya tuzlayarak buzdolabında bir süre saklayarak da tüketebilirsiniz