Krep yapmanın püf noktaları

ADIM ADIM KREP YAPIMI
Yumurtanın lezzet kattığı en sevilen tariflerden olan krep, hem uzun kahvaltıların hem de çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında ilk sırada gelir. Adım adım temel krep yapımını anlatan Melis Çolak, krebin kullanıldığı tatlı-tuzlu öneriler de hazırladı.
Krep yapmanın püf noktaları

KREP İÇİN MALZEMELER
(4-6 KİŞİLİK)
Krep hamuru için: 2 adet yumurta
120 ml su, 120 ml süt
2 çay kaşığı tozşeker
Tavayı yağlamak için: Tereyağı
Krep yapmanın püf noktaları

1.Bütün hamur malzemesini geniş bir kaseye alın. Tamamen pürüzsüz bir kıvam alana dek iyice çırpın ve en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Krep yapmanın püf noktaları

2.Orta boy yapışmaz yüzeyli bir tavayı orta ateşte ısıtıp. 1 çay kaşığı tereyağını içine koyun ve fırça ile her tarafına iyice sürün.
Krep yapmanın püf noktaları

3.Krep harcından 1 kepçe alıp, eğik tuttuğunuz tavanın ortasına dökün. Tavayı kendi ekseninde hızla döndürüp harcı ince olacak şekilde yayın.
Krep yapmanın püf noktaları

4.Üzerinde baloncuklar oluşmaya başladığında çevirin ve diğer tarafını pişirin. Her 3 krepten sonra tavayı yağlayarak işleme devam edin.
Krep yapmanın püf noktaları

ÖNERİ
-Hazırladığınız krep hamurunu buzdolabında en az 1 saat en çok 1 gece bekletin.
-Krep hamurunu blenderde karıştırarak da hazırlayabilirsiniz.
-Tarifi krep tavası kullanarak da hazırlayabilirsiniz.